Ny rockerklub i Danmark har kig på Nordvestkvarteret

Antallet af udenlandske rockere i Danmark er eksploderet - og nu er en ny gruppering ved at få fodfæste i Storkøbenhavn.

Den tyske rockerklub Guerilla Nation åbnede i sidste måned en afdeling i Danmark.

Det skete blot fem dage efter, at justitsminister Søren Papes (K) nye højtprofilerede bandepakke-aftale blev indgået. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Dermed har i alt otte udenlandske rockerklubber etableret sig herhjemme siden 2013, hvor der også blev vedtaget en bandepakke.

Aftalen om den nye bandepakke blev indgået af regeringen sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti 24. marts i år. Fem dage efter - den 29. marts - meldte rockerklubben Guerilla Nation ud, at den nu har en afdeling i Danmark, hvilket samtidig blev markeret med en Facebook-side for de danske ’brødre’, hvor den danske afdelings logo vises frem. 

quote For os at se er det nye trøjer på gamle kendinge

Michael Kjeldgaard, politiinspektør, Nationalt Efterforskningscenter

Politiet følger gruppen tæt

Guerilla Nation blev grundlagt i Tyskland i 2015 og har på trods af gruppens korte levetid allerede trukket mange overskrifter i Tyskland for sager om vold, likvidering og narko.

Hos Nationalt Efterforskningscenter (NEC) under Rigspolitiet bliver den tyske gruppes indtog i Danmark fulgt tæt, fortæller politiinspektør Michael Kjeldgaard:

- Vi er opmærksomme på, at grupperingen er opstået og har markeret sig på de sociale medier, fortæller han.

- Det er i en meget tidlig fase, så det er svært at sige så meget om. Men vi har fulgt dem i noget tid og kan se, at det er gamle kendinge fra andre bandegrupperinger, der optræder omkring gruppen. For os at se er det nye trøjer på gamle kendinge, siger han.

Kan optrappe konflikter

Guerilla Nations indtog på den danske rockerscene, hvor der i forvejen findes syv klubber ud over Hells Angels og Bandidos samt diverse bander, kan medføre en optrapning af konflikter, fortæller chefen for NEC.

- Når der kommer nye grupper til, kan det give konflikter, hvis de vil ind og være en magtfaktor i et område i forhold til narkomarkedet og kriminaliteten i øvrigt. Når banderne bliver en del af en international gruppering, kan det også betyde, at de skal ud og manifestere sig og vise moderklubberne, hvad de duer til. Og det kan give konflikt og konfrontationer - også i det åbne rum, siger Michael Kjeldgaard.

Justitsminister Søren Pape Poulsen(K) har intet tilovers for den tyske rockerklub Guerilla Nation, der nu er i Danmark:

- De må ikke have fulgt med i de danske medier. De får med den nye rocker/bande pakke kærligheden at føle, og vi vil gøre alt for at jage dem ud igen. Danmark er et rigtig skidt sted at være rockermedlem ikke mindst i fremtiden, hvor vi kommer efter dem med den nye pakke, siger han. 

 
 
Foto: Keld Navntoft, Scanpix

quote Jeg har jo den holdning, at det er en jernnæve, de skal mødes med. Simpelthen. Og kommer de i fængsel, skal det også være hårdt der.

Søren Pape Poulsen, Kons., justitsminister

Hård kurs fra justitsministeren

Søren Pape Poulsen mener, at den nye bandepakkes 35 initiativer, herunder blandt andet minimum to års fængsel for våbenbesiddelse og ekstra straf for at bruge skydevåben i det offentlige rum, vil ramme rockerklubber som Guerilla Nation hårdt.

- Mange af dem er langt ude for rækkevidde. Det vi kan gøre med den her slags typer er hårde fængselsstraffe, og hvis det er udlændinge, så har vi udleveringsregler. Jeg har jo den holdning, at det er en jernnæve, de skal mødes med. Simpelthen. Og kommer de i fængsel, skal det også være hårdt der.

- Og det kan måske også holde nogen væk, hvis de ved, at Danmark er sted, hvor man sidder lang tid i fængsel for den slags kriminalitet. 

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra medlemmer af Guerilla Nation, men de er ikke vendt tilbage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik