Ny mobil-app opfordrer til selvtægt

- Det går jo ikke, at folk alarmerer hinanden i stedet for ordensmagten, lyder det fra politiforbundets formand om ny app.

En amerikansk app, der kritiseres for at opfordre til selvtægt, har på kort tid fået flere hundrede brugere i Danmark. Det fortæller Radio24syv.

På smartphone-app'en Cell 411 kan du slå alarm, hvis du for eksempel bliver overfaldet, mobbet, stoppet af politiet eller har brug for lægehjælp. Men det er ikke myndighederne, men derimod dine venner, som du alarmerer, når nødsituationen opstår.

Det er formålet bag den amerikanske smartphone-app Cell 411, som på blot et år har fået 65.347 brugere fra hele verden.

Manden bag app'en er aktivisten Virgil Verduva, og han forklarer, at han oprettede Cell 411, fordi han ikke har tiltro til politiet.

- Jeg vil meget hellere have, at det er mine naboer, venner og familie som hjælper mig, hvis der opstår problemer, i stedet for utilregnelige myndigheder. Dem stoler jeg ikke på, siger Virgil Verduva til Radio24syv.

Cell 411 kom til Danmark i februar, og har på blot tre måneder fået over 200 danske brugere. Der findes 79 offentlige danske grupper i app'en. Den største har 135 medlemmer.

Mikkel Krogsholm fra København er en af de danske brugere af Cell 411. Han er meget begejstret for konceptet.

- Grundlæggende opfylder app'en to fantastiske formål. Det ene er at man kan hjælpe hinanden som privatpersoner, det synes jeg er vigtigt. Man behøver ikke altid ty til staten, for at man kan få eller give hjælp. Det andet er at man kan dokumentere eventuelle fejltrin eller andet som bliver begået af den udøvende magt. De to ting i sig selv er fremragende grunde til at komme i gang med app'en, siger Mikkel Krogsholm til Radio24syv.

Den nye interesse i Cell 411 herhjemme bekymrer lektor i Statskundskab ved Århus Universitet Søren Flinch Midtgaard.

- Hvis borgerne selv føler, at de skal hjælpe hinanden, beskytte hinanden, og ikke kan stole på myndighederne, så er næste skridt måske, at de også føler, at de skal jagte og straffe forbrydere, forklarer Søren Flinch Midtgaard til Radio24syv.

Formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt er også meget bekymret for Cell 411-app'ens indtog i Danmark.

- Det går jo ikke, at folk alarmerer hinanden i stedet for ordensmagten. Vi er her jo for at beskytte dem. Den app er et skråplan, som skaber dårlig stemning mellem folket og politiet, siger Claus Oxfeldt til Radio24syv.

På app'en kan du blandt andet trykke på en knap, hvis du har indbrud, brug for lægehjælp eller er i fare.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik