Snart kan hjemløse studerende få en containerbolig

Ny planlov vil gøre det muligt at bygge flytbare boliger. Det vil komme de bolighungrende studerende til gode.

- Det er super positivt. Jeg håber, mange vil opleve, at deres kvaler slutter.

quote Der er studerende, der mangler tag over hovedet, og der står virksomheder klar, der har de rette kompetencer.

Maria Schougaard Berntsen, Dansk Byggeri

Maria Schougaard Berntsen fra Dansk Byggeri er begejstret over udsigten til en masse flytbare studieboliger i København og Roskilde. Det er formentlig også en nyhed, der i høj grad vil begejstre de mange studerende, der mangler boliger i de to store studiebyer.

Begejstringen skyldes en ny planlov, der vil give mulighed for at bygge flytbare boliger i kommunernes såkaldte 'perspektivområder'. Det betyder, at man kan bygge pavilloner eller containere i de områder, der ligger ubenyttet hen, inden der skal bygges på grunden.

Det er hensigten, at den nye lov skal træde i kraft senest 1. juli 2017, men det er muligt, at det sker endnu tidligere.

- Det betyder helt konkret, at kommunerne nu får mulighed for at give flere studerende en værdig bolig i bynære områder, så de ikke skal sove på sofaer hos bekendte, i kælderlejligheder, der ikke er egnet til beboelse eller i erhvervsbyggeri, hvor beboelse ikke er tilladt, siger Maria Schougaard Berntsen, der er økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

quote Med de flytbare boliger kan man også få testet, om de studerende vil bo i et område, inden man bygger noget permanent.

Maria Schougaard Berntsen, Dansk Byggeri

Hun gør opmærksom på, at der mangler cirka 10.000 studieboliger til de studerende, der enten læser i København eller Roskilde. På landsplan mangler der 26.500 studieboliger, viser beregninger fra Dansk Byggeri.

En god dag for de studerende

Den nye planlov vækker glæde hos Mette Annelie Rasmussen, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Radikale.

- Det er en rigtig god dag for folk, der godt vil have bedre forhold for studerende, siger hun.

Københavns Kommune er klar til flytbare boliger, lyder det fra Mette Annelie Rasmussen.

Det vides endnu ikke, præcist hvor mange flytbare boliger, der vil blive bygget, men Maria Schougaard Berntsen er forventningsfuld. 

- Jeg håber, det bliver en ret stor portion. Med de flytbare boliger kan man også få testet, om de studerende vil bo i et område, inden man bygger noget permanent, siger hun til TV 2 Lorry. 

Pavillonboliger kan skabe vækst

Ifølge konsulenten er adskillige virksomheder interesserede i at bygge de flytbare boliger.

- Der er flere virksomheder, som har holdt nøje øje med dette lovforslag. De har kompetencerne til at bygge pavillonboliger af høj kvalitet, som er flytbare og kan tilpasses lige præcis det behov, der er brug for. Så ikke nok med at det kan løse et boligproblem - det kan også bidrage til at skabe vækst, fortæller Maria Schougaard Berntsen.

Oprindeligt var der lagt op til, at der kunne gives tilladelse til de flytbare studieboliger i tre år med mulighed for forlængelse. Men dette er nu udvidet til ti år, og det er en stor gevinst, lyder det fra Dansk Byggeri. 

- Risikoen med de tre år var, at det ville være for risikabelt for virksomhederne at gå ind i. Hvis du kun har tre år til at tjene pengene hjem, kan det godt blive svært. 10 år giver investeringssikkerhed og rum til at sikre sig, at det er boliger, der er til at betale for de studerende, siger Maria Schougaard Berntsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik