Ny kampagne skal få flere unge i Region Sjælland vaccineret mod HPV

Selvom flere og flere får HPV-vaccinationen, er antallet af vaccinerede stadig alt for lavt. Mandag starter en ny kampagne, der skal sætte fokus på de gratis vacciner.

Hvis borgerne i Region Sjælland besøger et Apotek i uge 25, vil de måske støde på en ny kampagne om HPV-vaccinationer.

Kampagnen er et samarbejde mellem apotekerne i regionen og Kræftens Bekæmpelse og er den første af sin slags.

Formålet er, at flere forældre til børn under 18 år vil få øjnene op for det gratis tilbud om vaccination, der kan være med til at forhindre 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

- Hvert år rammes cirka 580 kvinder og 230 mænd af kræft, der skyldes HPV. Mange af disse forventer vi kan forebygges med vaccinationen, siger Janne Villemoes Bigaard, der er overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.

 

Sidste år valgte 40.000 piger på landsplan at tage mod vaccinationen, der først i 2009 blev en fast del af børnevaccinationsprogrammet og fra sommeren vil den også være gratis til drenge.

- Vi er rigtig glade for, at drenge nu også får et tilbud om at blive beskyttet mod PHV. Ved at samarbejde med apotekerne kan vi komme ud til endnu flere og få gjort opmærksom på vaccinen og fordelene ved den, siger Janne Villemoes Bigaard.

Win-win for begge parter

HPV-vaccination bliver gratis for drenge den 1. juli 2009 og gælder for drenge, der fylder 12 år den 1. juli og derefter. 

Og også på apotekerne ser man flere fordele ved det nye samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

- Apotekerne tager rollen som formidler af viden om sundhed dybt seriøst. Derfor glæder det mig at se apoteker rundt om i landet samarbejde med den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse om at sætte fokus på at få flere unge HPV-vaccineret. Og det gælder både piger og heldigvis nu også drenge, siger Anne Kahns, der er formand for Danmarks Apotekerforening.

Kampagnen mellem apotekerne i Region Sjælland og Kræftens Bekæmpelse er den første af sin slags.
Kampagnen mellem apotekerne i Region Sjælland og Kræftens Bekæmpelse er den første af sin slags.
Foto: TV 2 Kosmopol

Årsagen til, at det er apotekerne i Region Sjælland, som Kræftens Bekæmpelse har indgået et samarbejde med i lige netop kampagnen om HPV-vaccine, er, at kun 62 procent af alle unge er fuldt vaccineret.

På landsplan er gennemsnittet 64 procent.

- Selvom Region Sjælland ligger under gennemsnittet, så så vi meget gerne, at helt op mod 80 % af alle unge er vaccineret. Så derfor er det her også en oplagt mulighed for at få gjort forældre opmærksomme på den gratis vaccine til deres børn, siger Janne Villemoes Bigaard og tilføjer:

- Og i den sammenhæng kan apotekerne være med til at udbrede budskabet, da de fleste mennesker besøger et apotek en gang eller to i løbet af en måned, hvor forældrene så kan få oplysning om vaccinen, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik