Nu har tre firmaer lagt billet ind på Gribskovs hjemmepleje

Gribskov Kommune har valgt at hæve udbudsprisen med fem millioner kroner for at få flere private leverandører til at byde ind på kommunens hjemmepleje. Det har været en nødvendighed, forklarer borgmester.

Gribskov Kommune har den seneste tid været under pres, da ingen private hjemmeplejefirmaer har valgt at byde på opgaverne til den udbudspris, som kommunen har sat på dens hjemmepleje.

Kommunen valgte derfor i sidste uge at udskyde udbudsfristen fra den 14. til den 16. juni, samtidig med at de fastsatte nye vilkår, som skulle gøre udbuddet mere attraktivt for de private leverandører.

Det har tilsyneladende vist sig at give pote. I en pressemeddelelse mandag oplyser kommunen, at tre leverandører nu har anmodet om godkendelse.

- Det er meget glædeligt at se, at der er kommet anmodninger ind, så har vores dialoger og justeringer haft den ønskede effekt. Målet er at sikre frit valg til borgerne, og det ser ud til at lykkes. Nu vil administrationen gennemgå anmodningerne, gå i dialog med leverandørerne og vurdere rammen for den fremtidige hjemmepleje, siger Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost fra partiet Nyt Gribskov i pressemeddelelsen.

Hæver pris med fem mio. kr

Han uddyber over for TV 2 Lorry, at de nye vilkår indebærer, at prisen er blevet hævet fra 85 til 90 millioner kroner.

- Vi har vurderet, at det har været en nødvendighed for at få de private leverandører til at byde ind. Og det er der så heldigvis tre, der nu har gjort, siger Anders Gerner Frost.

Han tilføjer, at nogle enkelte vilkår i udbudsaftalen desuden er blevet ændret, så kommunen selv skal varetage nogle af serviceopgaverne. Det gælder blandt andet natbetjening, som flyttes over i den kommunale hjemmesygepleje.

- Vi har ikke lyst til at skrue ned for serviceniveauet, og det er derfor vi har skruet det sammen på denne her måde, forklarer Anders Gerner Frost.

Forvaltningen er nu gået i gang med at behandle de anmodninger, som er kommet.

Næste skridt bliver at udarbejde en samlet plan for hjemmeplejen i Gribskov Kommune med virkning fra 1. december 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik