Nu bliver det højt! Fire nye tårne på vej i Carlsberg Byen

Carlsbergbyen har sikret sig 4,2 milliarder kroner fra PKA til byggeriet af den hidtil største etape - herunder Danmarks højeste beboelseshus

Foreløbig er det kun det 30 etager høje Bohrs Tårn, der skyder op over Carlsberg Byen på grænsen mellem Vesterbro og Valby i København. Men nu er der flere tårnhøje byggerier på vej.

Carlsberg Byen oplyser i en pressemeddelelse, at en aftale med pensionsselskabet PKA sikrer en finansieringsramme på 4,2 milliarder kroner til byggeriet af bydelens hidstil største etape. Og den rummer blandt andet fire højhuse.

120 meter højt

Dermed bliver det 100 meter høje Bohrs Tårn overgået i højden. Det højeste af de fire nye tårne bliver 120 meter højt, mens et andet bliver 80 meter og de to sidste hver 50 meter høje. Det højeste på 120 meter kommer til at ligge midt i Carlsberg Byen og vil altså kunne ses fra store dele af Købehavn. Det bliver samtidig Danmarks højeste beboelsesejendom, da det kommer til at overgå Domus Vista på Frederiksberg - og faktisk bliver det Skandinaviens næsthøjeste beboelsesejendom - kun overgået af Turning Torso i Malmø.

Det kommende højhus når med sine 120 meter samme højde som Herlev Hospital, der i dag er Danmarks højeste etagebyggeri.

Men den nye etape af Carlsberg Byen bliver ikke kun præget af højhuse - en række af de historiske bygninger i området bevares, og der skal skabes byrum, pladser og grønne områder. Dertil kommer, at området udstyres med kontorer, forretninger, restauranter og cafer.

 

-Den nye aftale med PKA finansierer den største etape i udviklingen af Carlsberg Byen og afspejler markedets store interesse for bykvarteret både i forhold til vores boliger, erhvervslejemål og butikslokaler. Vi har allerede et meget positivt samarbejde med PKA om det igangværende byggeri, og vi er meget tilfredse med, at PKA på den baggrund har valgt at stille yderligere finansiering til rådighed," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen P/S.

Byggeriet af højhusene går i gang til maj.

Høje etagebygninger i Danmark - så høje er de

Herlev hospital - 120 meter
Domus Vista - 102 meter
Bohrs Tårn - 100 meter
Carlsbergs Hovedkontor - 88 meter
Radisson Blu Scandinavia Hotel - 86 meter
Crowne Plaza - 85 meter
Radisson Blu Royal Hotel - 69,6 meter 

Der er broer, tårne og spir, der rager højere op - de er ikke medtaget her. Og så har vi et (langt) stykke vej igen, hvis vi skal mænge os med de seriøse højdestræbere. Burj Khalifa  i Dubai, Forenede Arabiske Emirater er 828 meter høj.

Danmarks første egentlige højhuse blev bygget i 1950 på Bellahøj i København.

Hvis du vil lære mere om Carlsberg Byen, så kan du uforske den på vores hjemmeside her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik