Nok er nok: DF’er vil indføre hård straf for parkeringsforseelse

Dansk Folkepartis Finn Rudaizky vil have mulighed for at anvende hjullåse og fjerne biler, der parkerer ulovligt på handicapparkeringspladser.

Han prøvede sidste år uden held, men nu prøver han altså igen.

Finn Rudaizky, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Dansk Folkeparti i København, vil have forvaltningen til at rette henvendelse til Transport-, Bygnings og Boligministeren med henblik på at godkende brugen af hjullåse og fjernelsen af biler, der parkerer ulovligt på handicapparkeringspladser. Noget han også forsøgte i 2018, efter problemer med handicapparkering ved Rundetårn, men som forvaltningen dengang ikke reagerede på.

- Jeg vil have gjort noget ved problemerne nu. Det er ikke kun et politisk spørgsmål, det er også et moralsk. Det kan ikke være rigtigt, at handicappede borgere ikke kan parkere i deres by, fordi der er nogen, som misbruger loven. Hvis ikke forvaltningen, politiet og parkeringsvagterne kan håndtere problemet, så må vi få folketinget til at hjælpe med det, siger Finn Rudaizky til TV 2 Lorry.

DF-politikeren vil have mulighed for at sætte hjullås på og fjerne ulovligt parkerede biler.
DF-politikeren vil have mulighed for at sætte hjullås på og fjerne ulovligt parkerede biler.
Foto: Dansk Folkeparti

Forslaget bunder i, at DF-politikeren har modtaget en henvendelse fra en handicappet borger, som dagligt oplever store gener med borgere, der parkerer ulovligt på handicapparkeringspladser. Faktisk har borgeren oplyst, at den samme bil har parkeret ulovligt på pladsen i årevis, og at politiet trods henvendelser ikke har gjort noget ved det.

- Dansk Folkeparti mener, at det er fuldstændig uacceptabelt, at handicap-parkeringspladser bliver brugt af andre end de mennesker, der har lovlig adgang til handicappladserne. Når de handicappede oveni købet løber hovedet mod en mur hos Parkering København og politiet, når de gør opmærksom på problemstillingen, så mener DF, at det er på tide, at vi politikere sætter ind over for dette misbrug, står der blandt andet i motivation til forslaget.

Dobbelt straf

Allerede i 2014 var der fokus på problemet, og dengang besluttede man, at parkeringsforseelsen fremover skal koste det dobbelte – det vil sige, at det i dag koster 1.020 kroner at parkere ulovligt på en handicapparkeringsplads, hvor det før kostede 510 kroner.

Det skal være slut med, at handicappede ikke kan parkere i København, fordi folk parkere ulovligt på deres pladser.
Det skal være slut med, at handicappede ikke kan parkere i København, fordi folk parkere ulovligt på deres pladser.
Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

Den dobbelte straf løste tilsyneladende ikke problemet, og det er derfor, at Finn Rudaizky mener, at der skal sættes hårdere ind.

- Trods dobbelt bødetakst og ekstra indsats lader det desværre til, at folk stadig er bedøvende ligeglade og respektløse. Dansk Folkeparti tænker, at parkeringssynderne vil have mere respekt, hvis de kan risikere, at den ulovlige parkering medfører, at deres bil får en hjullås på og eventuelt ender med at blive kørt bort på et fejeblad.

Anderledes nu

Forslaget skal tages op i udvalget den 25. februar, og det vides endnu ikke, hvordan de vil håndtere det, men Finn Rudaizky er fortrøstningsfuld.

- Det er første gang, at problemet bliver taget op i et udvalg, og jeg tror, at flere af de andre fornuftige politikere, der sidder der, vil være enige i, at vi skal få løst problemet, siger Finn Rudaizky.

Han håber ligeledes, at han kan være med til at rejse en debat, så flere kommer frem, og omfanget af problemet kan blive afdækket.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik