Nødråb fra Lindegården: Vi har fået flere nye dødstrusler

'Vi kræver handling nu. Ikke flere trusler og drab', lyder det fra personalet på det psykiatriske bosted Lindegården i Roskilde.

'Vi er dybt frustererede over, at der intet sker, selvom en af vore kolleger er dræbt (...) Mange kolleger er gået ned og er blevet sygemeldt. Andre siger jobbet op.' 

Sådan lyder det torsdag i en skriftlig udtalelse fra personalet på det psykiatriske bosted Lindegården i Roskilde. Her er de ansatte ganske enkelt ved at bukke under for presset, fremgår det af udtalelsen, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af.

Personalet holdt torsdag formiddag et fagligt møde for at diskutere situationen på bostedet, hvor en 57-årig kvinde for en måned siden blev knivdræbt af en beboer. Siden da er to andre ansatte blevet overfaldet af beboere. 

Læs også: FOA-formand om Lindegården-sag: Fuldstændig forrykt!

'Kolleger presses til ekstravagter og overarbejde. Og vores hverdag med vold og trusler er overhovedet ikke ændret. Tværtimod har flere kolleger modtaget nye dødstrusler. Vi kræver handling nu. Ikke flere trusler og drab', står der i den skriftlige udtalelse.  

Mia Kristina Hansen, der er talskvinde for personalet på Lindegården, siger til TV 2 Lorry, at de ansatte er blevet enige om at opfordre alle bosteder i landet til at holde fagligt møde. Det skal ske for at understrege nødvendigheden af, at psykisk syge patienter får den behandling, de har brug for.

Du kan se den skriftlige udtalelse herunder - og se mere om den kaotiske situation på bostedet i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30 torsdag.

 

 
 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik