Naturområder, vildt dyreliv og kunst: Lyngby-Taarbæk har en masse at byde på

Kommunen har bl.a det mest besøgte naturområde i Danmark og seljbåde fra det 19. århundrede. Her kommer seks anbefalinger til Lyngby-Taarbæk

Vi er stadig i fuld gang med sommerprogrammet ”Oplev Lorryland”, hvor vi anbefaler en masse spændende oplevelser fra de 34 kommuner, og det er nu blevet tid til at se nærmere på, hvad Lyngby-Taarbæk byder på af forskellige oplevelser.

Dyrehaven ved Eremitageslottet
Besøg den smukke natur i Dyrehaven omkring det elegante Eremitageslot. De naturskønne stier er oplagte til en ride-, cykle- eller vandretur, hvor havens vilde dyreliv kan opleves. Området er en del af UNESCOs verdensarv sammen med Den Kinesiske Mur og Great Barrier Reef i Australien og andre enestående natur- eller kulturarv af enestående universel betydning. Her ligger også Christian 6.s Eremitageslot fra 1736, hvor du kan få en rundvisning. Dyrehaven er det største naturområde i Lyngby-Taarbæk Kommune og det mest besøgte i Danmark. Se mere her.

Gå på opdagelse i den smukke natur eller kom på rundvisning i det elegante Eremitageslot.

Frilandsmuseet
Frilandsmuseet blev oprettet i 1897 og havde oprindeligt sin plads i Kongens Have. Nu ligger det i Kongens Lyngby og her er litteraturhistorie og museum blandet sammen, hvor du ikke blot skal kigge, men også lege og lære samtidig. Frilandsmuseet er nemlig ikke kun et museum. Det minder lidt om en byggelegeplads, hvor du også kan male på vægge eller bygge med brædder. Se mere her.

På Frilandsmuseet kan du både lege og lære.

Baadfarten
Har du lyst til en tur på vandet kan du tage med Baadfarten og sejle ud på Bagsværd Sø, Lyngby Sø og Furesø, og det har man kunnet i 125 år. To af bådende er helt tilbage fra det 19. århundrede, "Prins Christian" og "Prinsesse Alexandrine", og de sejler stadig den dag i dag.
Se mere her. 

I 125 år har Baadfarten sejlet med passagerer.

Kulturstedet Lindegaarden​​​
Kulturstedet Lindegaarden ligger i det oprindelige Lyngby med bevaringsværdige huse. Siden 2013 er Lindegården blevet drevet af frivillige. Her kan du f.eks. opleve foredrag eller Lindegaards koncerterne, hvor du kan høre jazz- og klassiske musik. Kulturstedet Lindegaarden byder også på en masse aktiviteter for børn. Se mere her.

Et kulturhus både for voksne og børn.

Sophienholm
Besøg det gamle landsted, Kunstmuseet Sophienholm, der er beliggende ved Bagsværd Sø. Sophienholm blev bygget i 1768-69 og er opkaldt efter Sophie Holmskjold der var gift med generalpostamtdirektør Theodor Holmskjold. Sophienholm har også en tilhørende park der inviterer til både leg og dejlige gåture. Når du har oplevet udstillingerne og parken, behøver du ikke at gå derfra med tom mave. Sophienholm har nemlig en dejlig café, hvor du kan få stillet sulten. Se mere her.

Oplev kunst eller gå en dejlig tur i parken.

Taarbæk
I Taarbæk er der altid dejligt. Her kan du fiske efter krabber, gå en tur, spise en is, tage en dukkert i havet eller se på de mange flotte både du finder ved havnen. Du kan følge stien fra Taarbæk til Springforbi og videre til strandheden. Hvis du følger Mølleåen ind i landet kommer man forbi de ti historiske møllesteder i kommunen, herunder Brede hvor Frilandsmuseet ligger. Til sidst ender man tilbage i Lyngby centrum. Den dejlige tur kan også tages i kano. 
Se mere her.

Besøg dejlige Taarbæk, hvor du bl.a kan fiske eller få en dukkert.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik