Naturen Nu: Få inspiration til din næste skovtur

Verdens Skove og TV 2 Lorry deler en fælles begejstring for naturen og med konceptet ”Naturen Nu” går vi sammen for at råbe op om alt det sjove, vilde og fantastiske, der hele tiden er at opleve i hovedstadsområdets natur.

Bark, biller, dybe skove og rå bynatur. Hovedstadsområdet rummer kilometervis af spændende natur. Og naturformidler Philip Hahn-Petersen vil det kommende år hver uge tage ud i naturen for at sende videodagbøger hjem med noget af det, der er at opleve i naturen netop nu.

I videoerne, som kan ses på tv2lorry.dk, bliver du klogere på nogle af naturens forunderlige fænomener, og du får inspiration til din næste tur ud i naturen.

”Jeg skal se på biodiversiteten. Se på hvilke arter af dyr, planter og svampe man kan finde derude, og hvad der gavner dem og hvad der truer dem”, fortæller Philip Hahn-Petersen og fortsætter, ”Vi skal i videoerne tæt på naturens processer og undersøge, hvordan vand, vind, brand og store græssende dyr påvirker naturen og giver plads til en mangfoldighed derude. Jeg vil også komme ind på, hvordan årstidernes gang bestemmer, hvem vi kan finde hvor og hvornår”. 

I første reportage går turen til Hvidtjørnesletten i Jægersborg Dyrehave, hvor Philip Hahn-Petersen fortæller om de gamle hvidtjørnetræer fra 1700-tallet, der lige nu har de flotteste rød bær.

Som seer, kan du selv bidrage til ”Naturen Nu”. Hvis du har aktuelle billeder eller videooptagelser fra din seneste tur i naturen, eller du har en idé til, hvor næste videodagbog skal optages, så skriv til Philip Hahn-Petersen på naturennu@verdensskove.org.

”Naturen Nu” får også sin egen Naturkalender, hvor Verdens Skove løbende vil opdatere, hvilke arrangementer, der er i naturen tæt på dig. Kender du til et arrangement, der skal med i kalenderen, så skriv igen til naturennu@verdensskove.org.

Verdens Skove er en forening, der arbejder for mere vild dansk skovnatur og for en større rigdom af dyr og planter. ”Naturen Nu” er støttet af 15. juni Fonden.

Se hele første videodagbog fra Naturen Nu her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik