Naturen Nu: Enestående naturpleje med tre tyre i Jægerspris

Jægerspris Skydeterræn lægger jord til både skydetræning og til et helt særligt naturplejeprojekt.

Tre velvoksne tyre tygger sig igennem et område på ca. ni hektarer. Hele året rundt. Og fordi de ikke får andet foder, end det de selv kan finde, må tyrene græsse helt i bund om vinteren og proppe sig rigeligt om sommeren.

Netop det, at tyrene ikke får tilskudsfoder, men må gå til den for at blive mætte af naturens eget spisekammer, det gør at et meget rigere planteliv kommer frem i området til stor gavn for blandt andet blomsterplanter, sommerfugle og firben.

-Jægerspris Skydeterræn er det eneste sted, jeg har kendskab til i hovedstadsområdet, hvor der foregår helårsgræsning uden tilskudsfoder, siger naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu.

Han har i denne uge fået særlig tilladelse til at opleve det særlige naturplejeprojekt på et af Forsvarets ellers lukkede områder.

I ugens videodagbog fra naturen herover kan du blive klogere på biodiversitet og naturpleje, og Philip Hahn-Petersen kommer med bud på, hvorfor han tror så få i vores region benytter sig af lignende naturpleje uden tilskudsfoder.

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry, og har til formål at give borgerne i hovedstadsområdet større viden om – og lyst til at bruge naturen.

Philip Hahn-Petersen producerer på ugentlig basis med sin smartphone videodagbøger fra naturen tæt på dig.

Se Naturen Nu her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik