Nattelivet hærges: Nu indkalder vred borgmester til krisemøde

Café- og barejere skal sammen med politi og kommune bekæmpe en gruppe urostiftere, som har smadret ruder med stenkast.

Hillerød bliver hærget af stenkast mod byens cafeer og barer og nu har borgmesteren fået nok.

-Det er grimt og det skæmmer bybilledet. Det irriterer mig, at det lykkes nogle få at ødelægge det for alle andre, siger den konservative borgmester, Dorte Meldgaard, til TV 2 Lorry.

Derfor har hun indkaldt alle café-og barejere til møde sammen med politiet, så de kan danne fælles front mod urostifterne.

Nordsjællands Politi ser meget alvorligt på den seneste uges uroligheder og har derfor øget patruljeringerne i nattelivet. 

Smadrede ruder hos Café Hoe i Hillerød.
Smadrede ruder hos Café Hoe i Hillerød.
Foto: TV 2 Kosmopol

-Normalt er det jo trygt at færdes i Hillerøds natteliv. Men i den sidste uges tid, har der været nogen, der ikke har kunnet komme ind på nogle beværtninger og så har de smadret ruderne de pågældende steder, siger stationsleder i Nordsjællands Politi, Freddy Bech Jensen.

Han vil i dag hverken be- eller afkræfte,  om der er tale om personer fra bandemiljøet. Det vil  han lade efterforskningen vise. 

quote Det er grimt og det skæmmer bybilledet. Det irriterer mig, at det lykkes nogle få at ødelægge det for alle andre.

Dorte Meldgaard, Borgmester, Hillerød. 

TV 2 Lorry har i dag talt med en række af de bar- og cafeejere, som har fået deres ruder smadrede. Ingen af dem har lyst til at udtale sig.  De er nervøse for, at en udtalelse kan resultere i at hærværksmændene slår til igen, så snart de har fået skiftet deres ruder.

Også folk på gaden i Hillerød i dag gav udtryk for, at de ikke føler sig helt trygge i byen. 

Flere caféer og barer i Hillerød er blevet udsat for grov hærværk.
Flere caféer og barer i Hillerød er blevet udsat for grov hærværk.
Foto: TV 2 Kosmopol

-Det gør mig usikker, at man risikerer at være i byen en fredag aften og så dukker der sådan en gruppe mennesker op og kaster sten på ruderne. Det har jeg ikke lyst til at være i nærheden af ihvertfald, siger Timmo Bayless, der er studerende på RUC. 

Krisemødet med café- og barjere, politi og borgmester finder sted på mandag den 13. marts, hvor parterne vil lægge en plan for den fælles indsats mod hærværksmændene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik