Nationalbanken advarer mod boligboble i København

Priserne i København er steget mere, end Nationalbankens regnemodeller kan forklare.Direktøren advarer om mulig brat nedtur.

Det går godt i København. Ihvertfald for boligejerne, der må gnide sig i hænderne. 

quote Det er svært at forklare med indkomstudviklingen og renteudviklingen

Lars Rohde, nationalbankdirektør

Boligpriserne er langt de fleste steder i hovedstaden tilbage på samme niveau, som før det store krak i 2006, viser nye tal fra Boliga, der har sammenlignet salgspriserne på ejerlejligheder. 

Men det får ditektøren i Danmarks Nationalbank til at råbe vagt i gevær, skriver Berlingske.

- Med hensyn til prisniveauet på ejerlejlighederne må vi nok sige, niveauet er deroppe, hvor det er svært at forklare med indkomstudviklingen og renteudviklingen, siger Lars Rohde til Berlingske. 

Køberne byder prisen op i forventning om, at priserne vil stige endnu mere, og det opskriften på en boligboble, mener han. 

Bankdirektøren påpeger, at det københavnske boligmarked vil være meget rentefølsomt, hvilket betyder, at en pludselig rentestigning kan føre til en hurtigt prisfald, der vil kunne vælte læsset. 

Samlet set  er priserne i København steget med 60 procent siden 2011, og dermed ti procent årligt i seks år. Det er grund til, at bankdirektøren anbefaler, at man tænker sig godt om. 

Det er nemlig relativt længe, at stigningen har varet ved, og ved en kraftig prisstigning kan man også se et hurtigt fald. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik