Bekymring på Det Kongelige: "Næsten historisk utryghed i ansættelsen"

Der bliver skrevet med store ord på Det Kongelige Teaters intranet.Tillidsrepræsentanterne beskylder ledelsen for at skabe utryghed blandt de ansatte.

Der bliver skrevet med store ord på Det Kongelige Teaters intranet.

I en skrivelse underskrevet af alle de tillidsfolk, der ikke er en del af bestyrelsen på teatret, bliver der udtrykt "stor bekymring" over ledelsen og dens måde at arbejde på.

Det skriver Politiken, der har læst teksten fra teatrets interne netportal. 

- Vi, tillidsrepræsentanterne på Det Kongelige Teater, vil hermed udtrykke stor bekymring over den måde, Det Kongelige Teater ledes på, begynder indlægget ifølge avisen.

Tillidsfolkene mener, at der mangler en interesse for at lytte til medarbejderne. Samtidig er der en "hidtil uset topstyring" på teateret.

"Ledelsesstilen er præget af mangel på tillid til medarbejderne". Det giver "næsten historisk utryghed i ansættelsen" og "en udtalt frygt for at udtale sig kritisk om arbejdsforholdene", lyder det i indlægget.

Pia Rose Hansen er tillidsmand for Operakoret og formand for kontaktudvalget for tillidsrepræsentanter fra alle afdelinger på Det Kongelige Teater.

Hun oplyser til Ritzau, at tillidsfolkene ikke ønsker at kommentere sagen i pressen. Det skyldes, at man sætter stor lid til en intern, åben dialog.

En alvorlig kritik

Det Kongelige Teater skal spare to procent om året. I løbet af den seneste uge er musikerne i Det Kongelige Kapel gået med til at gå ti procent ned i løn. Det sikrer, at alle kapellets fastansatte beholder deres job.

På balletten er de seks fastansatte karakterdansere ifølge Politiken blevet fyret. De er i stedet blevet knyttet til teatret som freelancere.

Tillidsmændene bag skrivelsen repræsenterer alle de kunstneriske retninger samt teknikere, kostumeafdeling og skrædderi. De anerkender, at besparelserne er en udfordring, men efterlyser en retning for teatret.

Den øverste leder på Det Kongelige Teater, teaterchef Morten Hesseldahl, tager kritikken meget alvorligt, siger han til Politiken.

Det bør han også, mener teaterekspert professor emeritus Jørn Langsted fra Aarhus Universitet.

- Det ville måske ikke være helt så usædvanligt, hvis det udelukkende var kunstnerne, der for op og fægtede med armene og sagde, at ledelsen ikke havde styr på noget som helst.

- Men at det er så bredt funderet, viser, at det er ret alvorligt. Det er ikke noget, vi ser hver dag, siger Jørn Langsted til avisen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik