Nærum Gymnasium sørger efter 17-årig elevs dødsfald

En 17-årig 1.G'er fra Nærum Gymnasium afgik ved døden på en bænk ved gymnasiet søndag nat. Eleverne bliver nu tilbudt psykologhjælp og skolen sørger.

- Vores vigtigste opgave lige nu er, som voksne mennesker og uddannelsesinstitution, at støtte dem, der kendte den afdøde, og som har det svært med situationen og hjælpe de elever, som i øvrigt har det svært ved denne her situation.

Sådan lyder ordene fra rektor på Nærum Gymnasium, Niels Hjølund, til TV 2 Lorry tirsdag.

En blot 17-årig 1.G-elev blev søndag morgen ved otte-tiden fundet død på en bænk ved gymnasiet. Den unge mand blev fundet siddene udenfor uden overtøj på, og derfor mener Nordsjællands Politi, at han kan være død af kulde.

quote Der havde været en privat fest, som han havde deltaget i, og så var han gået fra den fest på et tidspunkt

Niels Hjølund, rektor på Nærum Gymnasium

- Der havde været en privat fest, som han havde deltaget i, og så var han gået fra den fest på et tidspunkt, siger Niels Hjølund og fortsætter:

- Politiet kunne ikke sige noget om hans færden. De har undersøgt området omkring, og intet tyder på noget mistænkeligt.

Rektoren forklarer, at skolen i øjeblikket er i sorg over den tragiske hændelse, og at mange elever er berørt af situationen.

- Skolen er i en form for sog. Det er selvfølgelig forskelligt, hvordan man reagerer på situationen alt efter om man kendte ham eller ej, siger Niels Hjølund.

Skolen samlede elever til krisehjælp

Nærum Gymnasium valgte mandag morgen at samle eleverne i aulaen, hvor rektoren forklarede situationen til eleverne.

- Vi fortalte, hvad der var sket og hvad situationen var. Vi sagde, at det var vigtigt at få talt ud om det, og ikke gå rundt med noget selv, siger rektoren.

De elever, der måtte have brug for det, er nu blevet tilbudt psykologhjælp til at bearbejde traumet.

quote Vi har psykologer herude, som har talt med eleverne fra den 17-åriges klasse og de elever, som ellers er har brug for det

Niels Hjølund, rektor på Nærum Gymnasium

- Vi har psykologer herude, som har talt med eleverne fra den 17-åriges klasse og de elever, som ellers er har brug for det. Hændelsen aktiverer også noget hos de elever, der ikke nødvendigvis kendte ham. Sådan kan man reagere forskelligt på det, der er sket, fortæller Niels Hjølund.

Rektoren oplyser desuden, at Nærum Gymnasium på nuværende tidspunkt ikke vil udtale sig om, hvilke tiltag og opfordringer skolen lægger op til i fremtiden, da det kan udsætte elever for et urimeligt pres og skyldfølelse grundet situationens alvorlige karakter.

quote Det sætter et stort præg på skolen selvfølgelig. Det er meget chokerende

Niels Hjølund, rektor på Nærum Gymnasium

- Vi har efter aftale med politiet og de pårørende valgt at imødekomme et ønske maksimal ro omkring situationen for at bearbejde den sorg, som er. Det ønsker vi, at parterne skal få bedst mulig lejlighed til, siger rektoren og fortsætter:

- Det sætter et stort præg på skolen selvfølgelig. Det er meget chokerende. 

\n      

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik