Muslimer deler mad ud i julens ånd: "Responsen har været rørende"

En gruppe muslimer står lørdag klar med gratis, varm mad på Rådhuspladsen. De hylder julens budskab som næstekærlighed ved at give videre til andre.

Organisationen "Muslimer for Fred" rykkede lørdag ud med kærlighed og gratis, varm mad på Rådhuspladsen i København.

quote Nej, vi fejrer ikke jul, men det her budskab om julen, familien, medmenneskeligheden og næstekærligheden - det vil vi gerne være en del af.

Hamayun Butt

Under parolen "Kærlighed til alle, had til ingen" serverede "Muslimer for Fred" gratis suppe med brød til deres medborgere foran Københavns Rådhus.

Her står de indtil mellem klokken 11.00 og 20.00 lørdag. 

Organisationen vil med begivenheden gerne vise respekt og tolerance over for andre trossamfunds højtider og vise, at de også bakker op om julens budskaber.

Den gratis mad deler de ud i anledning af julen - selvom muslimer jo som bekendt ikke selv holder jul: 

- Nej, vi fejrer ikke jul, men det her budskab om julen, familien, medmenneskeligheden og næstekærligheden - det vil vi gerne være en del af. Derfor står vi her, siger Hamayun Butt, der til dagligt er skolelærer. 

Mange smukke samtaler

Mange mennesker var forbi og få en bid mad, men ikke der blev også tid til en snak over disken. 

- Responsen er utrolig, utrolig rørende. Vi får nogle utrolig smukke og nærværende samtaler med folk, der er kommet forbi. Folk er utrolig glade for, at vi er her, siger Hamayun Butt. 

Det er ikke første gang, at "Muslimer for fred" deler gratis mad ud. Det har de gjort flere år i træk. 

Tidligere på måneden gav en anden muslimsk organisation donationer til julehjælp. Her ville man også støtte julens budskab og skabe respekt mellem religionerne imellem.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik