Museum flytter til Djursland: Kun to ansatte vil med

Kun en vagt og en studentermedhjælper flytter med Jagt- og Skovbrugsmuseet, når det flytter fra Hørsholm til Djursland.

Efter fristen for at takke ja til et job i det østjyske for nylig udløb, står det dermed klart, at kun to af museets 22 medarbejdere flytter med museumssamlingen.

quote Jeg kunne godt have ønsket, at der var flere, der var flyttet med, men jeg forstår dem også udmærket godt. Det er en hel familie, man skal rykke op, og jeg havde godt tænkt, at det kunne ende sådan her.

Peter Bavnshøj, der er museumsdirektør for Dansk Landbrugsmuseum og Jagt- og Skovbrugsmuseet

En vagt og en studentermedhjælper flytter med Jagt- og Skovbrugsmuseet, når det fusioneres med Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup på Djursland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg kunne godt have ønsket, at der var flere, der var flyttet med, men jeg forstår dem også udmærket godt. Det er en hel familie, man skal rykke op, og jeg havde godt tænkt, at det kunne ende sådan her, siger Peter Bavnshøj, der er museumsdirektør for Dansk Landbrugsmuseum og Jagt- og Skovbrugsmuseet. 

Stillingerne skal genbesættes

De to medarbejdere, der flytter med museet, vil ifølge Peter Bavnshøj blive tilbudt opgaver efter årsskiftet. Derudover har seks medarbejdere fortsat arbejde på museet i Hørsholm indtil sommeren 2018.

- De seks medarbejdere skal være med til at afvikle museet i Hørsholm. De skal pakke udstillinger ned, afmontere ting, tømme reoler og få det hele i flyttekasser. Det er en større opgave, der forestår, siger Peter Bavnshøj, der nu håber at få genbesat de øvrige stillinger hurtigt. 

 - Vi skal genbesætte stillinger, der svarer til de 12-13 årsværk, der flyttes fra museet, og dem skal vi arbejde på at få genbesat i så god tid, at viden kan overdrages fra de medarbejdere, der stadig er ansat, siger han. 

- Heldigvis er flere af nøglepersonerne beskæftiget halvandet år frem i tiden. Desuden er det vigtigt at pointere, at viden ikke går tabt, fordi en person forsvinder. Viden er bevaret i form af artikler og publikationer, men det er selvfølgelig muligt, at dem, vi ansætter, skal til at sætte sig ind i noget nyt, siger Peter Bavnshøj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik