Mødes hver uge: Her plasker 25 ældre sig til mere livskvalitet i havet

Hver uge mødes en gruppe ældre på Køge Strand for at lave vandgymnastik i havet. Selvom vandet er koldt, kaster de sig ud i det med deres farverige aqua-orme.

- Man bliver altså bare så glad i låget af at være ude i havet og dyrke motion, fortæller 74-årige Lise Raahauge Olsen fra Køge.

Hun er instruktør for 25 kvinder, der hver uge mødes for at dyrke vandgymnastik i havet.

Det har de gjort i 13 år.

- Vi er en flok kvinder, der mødes på Køge Strand hver mandag over sommeren kl. 10.30. Der klæder vi om, og så går vi i vandet og dyrker vandgymnastik i en halv times tid, siger Lise Raahauge Olsen.

 
 

Om så vandet er koldt og vejret blæsende, kaster de sig ud i bølgen blå med deres farverige aqua-orme.

- Lige meget hvordan vejret er, så går vi i vandet. Hvis det er regnvejr, går vi også i. Vi undlader kun at gå i vandet ved tordenvejr, alger eller hvis der er meget høje bølger. Vi har været i, hvor det var 13 grader, og der klarede vi den i 10 minutter, siger Lise Raahauge Olsen.

Kommer fra København for at være med

Flere af de deltagende går til vandgymnastik i løbet af vinteren og bruger så dette initiativ til at holde formen ved lige om sommeren, hvor holdene i svømmehallen alligevel er lukket.

76-årige Jytte Pernov kommer helt fra Frederiksberg for at trække i badedragten sammen med de andre på Køge Strand.

- Det er jo ikke til at undvære, så jeg kører helt inde fra Frederiksberg hver mandag for at være her. Det er bare rigtig, rigtig dejligt, og jeg kan ikke undvære det, siger Jytte Pernov.

- Man har det så godt bagefter. Rigtig godt. Så er man ligesom klar til resten af dagen og ugen, siger Marianne Frederiksen på 68 år fra Køge, der også deltager på holdet.

 
 

Flere ældre dyrker motion

Marianne Frederiksen er et godt eksempel på en stigende tendens blandt danske ældre, der vil holde sig i gang og passe på deres krop.

En undersøgelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - viser, at det samlede antal ældre, der dyrker motion jævnligt, er i støt stigning.

Eksempelvis er antallet af kvinder på 67 år, der dyrker motion en eller flere gange om ugen, steget fra 33 procent i 1997 til 51 procent i 2012. Blandt mænd er tallet vokset fra 20 til 36 procent.

Derudover er der sket et markant fald i antallet af ældre, som aldrig dyrker nogen form for motion.

 
 

For 74-årige Lise Raahauge Olsen handler det lige så meget om motionen som det sociale kammeratskab, der kommer ud af at mødes.

- Vi kommer, fordi vi godt kan lide at mødes. Flere af os mødes kun den her ene gang om året, hvor vi laver vandgymnastik i de her 10 uger, og har ikke set hinanden hele vinteren. Og det er til kærlig omfavnelse, når vi mødes igen, siger hun og smiler:

- Noget af det bedste ved at mødes er jo seancen bagefter, hvor vi sætter os på stranden og hygger os med en tår kaffe.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik