Mistænkt hjemmerøver er stukket af fra Danmark

Juleaften blev mand i 60'erne vækket af røvere i sit hjem i Vedbæk. En marokkansk mand er varetægtsfængslet.

Nordsjællands Politi har ledt forgæves efter en udenlandsk mand, der mistænkes for at have deltaget i et hjemmerøveri juleaften i Vedbæk.

Nu tror politiet, at den eftersøgte er flygtet til udlandet, og onsdag vil en anklager derfor forsøge at opnå en kendelse om varetægtsfængsling.

Sådan en afgørelse fra Retten i Lyngby er betingelsen for at kunne udstede en europæisk arrestordre. Og arrestordren er det middel, der skal til for at sikre en tilbageholdelse af den mistænkte, hvis politifolk et eller andet sted i Europa støder på ham.

Blev vækket af røverne

Offeret i røverisagen, en mand i 60'erne, lå juleaften og sov i sit hjem, da han blev vækket af to fremmede mænd. 

Han blev ifølge politiet hevet ud af sin seng og truet til at finde værdifulde ting til røverne.

I Nordsjællands Politi ønsker anklager Line Rosberg tirsdag ikke at gå i detaljer med sagen, men hun oplyser, at en anden mand i marts blev varetægtsfængslet for hjemmerøveriet.

Straffes i fem år

Han var ikke svær at finde, da betjente tog ud for at anholde ham. Han var nemlig i færd med at afsone straffen i en anden sag.

Både han og den eftersøgte er fra Marokko.

Hændelsen juleaften i Vedbæk er ifølge politiets opfattelse et såkaldt egentligt hjemmerøveri. Altså et tilfælde, hvor ukendte trænger ind på en privat bopæl og truer beboeren til at give sig kontanter eller værdier.

Denne type røveri skal som udgangspunkt straffes med fængsel i fem år, har Folketinget bestemt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik