Minister: Sundhedscenter i Egedal er fremtiden

Egedal Sundhedscenter har mange typer sundhedsansatte samlet på et sted. Fredag var Sundhedsministeren på besøg i Egedal for at se nærmere på succesen.

- Sundhedscentre som det i Egedal er noget af det, vi vil prioritere i fremtidens sundhedsvæsen.

Så klar var meldingen fra Sundhedminister Ellen Trane Nørbys efter sit besøg i Egedal fredag, hvor hun blev vist rundt i det kombinerede rådhus og sundhedscenter, som slog dørene op tilbage i 2014. 

Egedal Sundhedscenter arbejder med at samle flere forskellige former for sundhedstilbud til borgerne på et og samme sted.

Mere end 100 sygeplejersker, terapeuter, sundhedsmedsarbejder og SOSU-assistenter er tilknyttet Egedal Sunhedscenter.

Og det er en kæmpe fordel som patient, at man ikke hver gang skal en tur ind på det nærmeste sygehus, hvis man for eksempel er afhængig at få taget en blodsukkermåling.

- Vi skal have styrket det nære sundhedsvæsen, og det er Egedal i den grad lykkedes med. Og så samarbejder Egedal også med de omkringliggende kommuner, og det har vi behov for at styrke i den kommende tid med en sundhedsreform, siger Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og tilføjer: 

- Nogle kommuner er ikke er store nok til at løfte alle sundhedsopgaver selv, men her har borgerne lige så meget krav på, at sundhedstilbudene rykker tættere på. Derfor skal vi arbejde mere sammen, og det ser jeg inspiration til i Egedal. 

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte fredag Egedal Sundhedscenter
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte fredag Egedal Sundhedscenter
Foto: TV 2 Kosmopol

Samarbejde mellem kommuner

Mere end 100 sygeplejersker, terapeuter, sundhedsmedsarbejder og SOSU-assistenter er tilknyttet Egedal Sunhedscenter.

quote Vi har behov for at få flere sundhedscentre, ligesom man har her i Egedal, så vi får styrket de sundhedstilbud, der ligger tæt på, hvor vi bor.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). 

Foruden Egedal Sundhedscenter, med mange forskellige sundhedsfalige medarbejdere, indgår Egedal Kommune desuden i tværkommunalt samarbejde om kræftrehabilitering mellem Ballerup, Gladsaxe, Herlev, Rødovre, Furesø, Egedal, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner.  

Samarbejdet hedder 'Vi samler kræfterne', og er opstået, da det kan være svært at tilbyde specialiserede indsatser i kommuner, hvor antallet af borgere i målgruppen for kræftrefabilitering kan være begrænset. 

Derfor har kommunerne indgået en aftale om i fællesskab at tilbyde deres borgere sammenhængende forløb på tværs af kommunegrænser og sektorer. 

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte fredag Egedal Sundhedscenter
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte fredag Egedal Sundhedscenter
Foto: TV 2 Kosmopol

- Jeg håber, ministeren bliver inspireret af de gevinster, vi synes, at vi har høstet her. Og så håber jeg, at vi skal tale meget om "Vi samler kræfterne", som er et nyt og spændende projekt, hvor kommuner på tværs af grænser samarbejder, og hvor borgerne også rejser på tværs af kommunegrænserne for at få en god ydelse, og der har vi en masse gode resultater, siger Britt Rosendahl. 

Efter dagens besøg var ministeren da også yderst positiv over for Egedal Kommunes sundhedsmæssige initiativer, som hun fremover vil forsøge at udbrede rundt omkring i landet. 

- Vi har behov for at få flere sundhedscentre, ligesom man har her i Egedal, så vi får styrket de sundhedstilbud, der ligger tæt på, hvor vi bor. Det gælder både egen læge, men det gælder også de kommunale sundhedstilbud, hvor der er et behov for, at der bliver investeret i at få moderniseret rammerne, fortæller Sundhedsministeren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik