Minister kommer regionrådsformand i forkøbet

I et åbent brev til regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen ønskede Venstre en kulegravning af 1813. Men nu igangsætter deres egen minister det.

Venstre i Region Hovedstaden foreslog i går deres Socialdemokratiske Regionrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen af få kulegravet problemerne omkring akuttelefon 1813 af Sundhedsstyrelsen.

Ordren kommer fra Venstres fungerende sundhedsminister Karen Elleman, som vil have lavet et større serviceeftersyn af Akuttelefon 1813 i Region Hovedstaden, hvor der det seneste år var mere end dobbelt så mange indberetninger om fejl som i de 4 andre regioner tilsammen.

- Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at der er de her store forskelle på de utilsigtede hændelser. Der kan sikkert være mange faglige forklaringer på det, men jeg synes, det er ret vigtigt at få belyst, siger Karen Ellemann til DR Nyheder.

quote Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at der er de her store forskelle på de utilsigtede hændelser. Der kan sikkert være mange faglige forklaringer på det, men jeg synes, det er ret vigtigt at få belyst.

Karen Ellemann, Sundhedsminister, Venstre

Som TV 2 Lorry har fortalt ønskede Venstre i Region Hovedstaden en lignende kulegravning, da der sidste år blev indberettet hele 43 alvorlige fejl på akuttelefonen. De værste med døden til følge for de patienter, der ikke fik den nødvendige hjælp.

Det fik ifølge DR Nyheder flere eksperter til at opfordre til en tilbundsgående undersøgelse, der sammenligner vagtordningerne på tværs af landet. Og netop sådan en sammenligning på tværs er meget vigtig, mener den fungerende sundhedsminister, da det nu er ti år siden, at de fem regioner blev oprettet.

Også Styrelsen for Patientsikkerhed har fokus på Akuttelefonen 1813. Ifølge Karen Ellemann vil styrelsen inden for kort tid komme på tilsynsbesøg hos Akuttelefonen 1813. Styrelsen skal blandt andet se nærmere på den elektroniske visitationsguide, som medarbejderne anvender, når patienter ringer ind.

Ministeren oplyser til DR Nyheder, at også Rigsrevisionen har en undersøgelse i gang af 1813.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik