Minister: Her går grænsen for billeder på nettet

Uge Sex er skudt igang. Det handler om grænser for, hvad du må dele på nettet. Ligestillingsminister Karen Ellemann var med, da grænsen blev sat.

- Man må ikke dele nøgenbilleder, siger Anna Harsbo Queck fra 8. U. på Heibergskolen på Østerbro.

Hun og klassekammeraten Clara Bøttzau er i dag med til dilemmaspil og debat om grænserne for hvad du kan dele på nettet.

- Man må gerne dele sjove, skægge, og hyggelige billeder af hinanden, siger Clara Bøttzau 

 Det er Uge Sex - igen i år - Sex & Samfunds årlige kampagneuge.

 I år er 400.000 skolebørn landet over, tilmeldt kampagnen. Den handler om nøgenbilleder, respekt og adfærd på nettet. Unge skal kende deres egne og andres rettigheder. Så kan de skabe fællesskaber, der hviler på respekt overfor hinanden, mener Sex & Samfund.

quote - Man må ikke dele nøgenbilleder!

Anna Harsbo Queck 

Grænsen er sat

- Det vigtigste er at folk spørger, slår ministeren fast, da TV 2 Lorry spørger, hvor hendes grænser for hvad man kan dele på nettet, går.  Karen Ellemann er inviteret ud på Heibergskolen for at være med i kampagnen blandt 7. klasser og 8. klasserne på skolen.

Store påklædningsdukker, hvor eleverne kan vise, hvor deres grænse for hvor afklædte de vil være på nettet,  er sat op i gymnastiksalen. De unge prøver forskellige papbeklædningsstykker på dukkerne og tager billeder af hinanden, mens de stikker hovedet frem oven over. Senere skal de unge arbejde med emner som krop, grænser, trivsel, relationer og rettigheder på nettet.

- Er jeg ude at løbe i en top og løbebukser, så kan man da godt dele det. Men man skal altså spørge først, siger Karen Ellemann, Ligestillingsminister for Venstre, bestemt.

Ministeren sætter korte løbebukser og en langærmet trøje på en af dukkerne og stiller sig op bagved papfiguren, så fotografer fra utallige medier kan se, hvad hun mener. 

 

 

Klæd lærerne på

Her to dage efter at regeringen lancerede sin "Skærpet indsats mod digitale sexkrænkelser", er Sex & Samfund så ude med et politisk forslag.

Tre konkrete punkter skal styrke undervisningen  i køn, krop, seksualitet, rettigheder, digitale omgangsformer og seksuel sundhed.

Organisationen mener at undervisningen i fremtiden skal være obligatorisk i grundskolen. Og på gymnasier og erhvervsuddannelser.

- Der skal være længere straffe til unge, der begår ulovlig billeddeling på nettet, og inspirationsmaterialer til lærerne er ikke nok. Vi er nødt til at styrke skolernes seksualundervisning - altså selve rammerne for forebyggelsen. Og det skal vi gøre både i forhold til grundskolen og ungdomsuddannelserne, siger Generalsekretær i Sex & Samfund, Bjarne B. Christensen i en pressemeddelelse i dag.

- Husk at spørge før du deler, er budskabet fra Sex & Samfund i 2017
- Husk at spørge før du deler, er budskabet fra Sex & Samfund i 2017

 

Sex & Samfund opfordrer regeringen til tre ting:

  • At gøre det obligatorisk for at lærerstuderende at modtage undervisning i sundheds- og seksualundervisningens faglige indhold, pædagogik og didaktik
  • At gøre undervisning i køn, krop, seksualitet, rettigheder, digitale omgangsformer og seksuel sundhed obligatorisk på de gymnasiale uddannelser - herunder at gøre det til et obligatorisk emne på pædagogikum-uddannelsen for gymnasielærerne
  • At styrke undervisning i seksualitet, seksuel sundhed, køn, krop, identitet og rettigheder på erhvervs­uddannelserne - for eksempel ved obligatoriske forløb på anden del af grundforløbet og på hovedforløbet.

 

Link til "Uge Sex 2017: Rettigheder online/offline"


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik