Millionerne fosser ud af kassen i Illum

Der er blodrøde tal på bundlinjen hos Københavns fineste stormagasin. Ejeren må nu træde til med frisk kapital.

Det er dyrt at renovere Illum, så det prisbelønnede på Strøget i København fremstår både moderne og eksklusivt.

Det må ejeren, den italienske stormagasinkæde La Rinascente, sande. Det kendte stormagasin kom ud af 2016 med et dundrende underskud på 98,8 millioner kroner. 74 millioner af dem skyldtes renoveringen, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab.

Det betyder, at egenkapitalen nu er negativ med minus 149 millioner kroner. Og det er ejeren rede til at råde bod på.

- Moderselskabet vil råde finansiel støtte i det omfang, der måtte blive nødvendigt i 2017. Det er ledelsens forventning, at egenkapitalen over en årrække vil blive reetableret via driftsoverskud, hedder det i regnskabet.

Endnu mere eksklusivt

Det skal ske ved en yderligere satsning på eksklusive mærker. Prada åbnede i efteråret en forretning på hjørnet af Strøget og Købmagergade, hvor McDonald’s tidligere lå. Irma er erstattet af det italienske mad-mekka Eataly i kælderetagen, og øverst er Illum Rooftop åbnet med blandt andet Skagens Fiskerestaurant. 

I fremtiden kan shoppeglade københavnere og turister også se frem til en ny skønheds- og parfumeafdeling i stueetagen, Europas mest eksklusive børnetøjsafdeling på 3. sal samt mulighed for at få en personlig shopper til at købe ind. 

 
 
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix

Omsætningen har i det forgangne år løftet sig med 14 procent til 647 millioner kroner. Det er forventningen, at omsætningen vil vokse yderligere i 2017.

90 procent af aktierne i Illum A/S har siden 2013 været ejet af La Rinascente, der købte stormagasinet af Solstra Capital Partners.

Det britiske magasin Travel+Leisure har kåret stormagasinet til et af verdens bedste på niveau med Galeries Lafayette i Paris og Harrod's i London. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik