Millioner giver københavnere mulighed for at få eget toilet

Nu bliver det muligt at søge penge til byfornyelse af københavnerlejligheder uden bad, toilet og fjernvarme.

Der er nu håb for københavnere, der deler toilet med naboen på bagtrappen og tager bad i kælderen. 

Københavnere, der bor i lejelejligheder uden toilet, fjernvarme og bad, får nemlig nu mulighed for at søge penge fra en pulje på 60 millioner kroner. Det vedtog teknik- og miljøudvalget i København på sit møde mandag aften.

De 60 milllioner kroner er uforbrugte midler fra byfornyelsespuljen. Forvaltningen foreslog politikerne at lægge dem tilbage i kommunekassen, men det var en dårlig idé, mente Radikale Venstre, der derfor stillede et ændringsforslag, som blev enstemmigt vedtaget.

- Vi undrede os over, at Enhedslisten ikke har lagt sig i selen her for at forbedre de ejendomme, der hverken har bad, toilet eller fjernvarme. Nu skal de boliger opdateres, siger Mette Annelie Rasmussen (R), der er medlem af teknik- og miljøudvalget i København, til TV 2 Lorry.

28.000 boliger har mangler

I alt er det 28.000 boliger i København - svarende til ti procent af den samlede boligmasse i kommunen - der har det, man i fagsproget kalder installationsmangler. Det vil sige, at de mangler toilet, bad eller fjernvarme. På landsplan gælder det for blot fire procent af boligerne. 

- Vi synes, det er grelt, at ti procent af boligerne er i så dårlig stand. Der er sikkert nogen, der ikke har lyst til at kaste sig ud i renoveringer, fordi det betyder højere husleje bagefter, men det er vigtigt, at københavnerne ved, at de nu har muligheden for at få forbedret deres lejligheder, siger Mette Annelie Rasmussen.

Som boligforening kan man få del i midlerne via den normale ansøgningsproces for byfornyelsesprojekter. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik