Milliardkontrakt indgået: Store planer for Papirøen i Københavns Havn

Efter at have sat en krusedulle til værdi af 1,2 milliarder kroner skal byggevirksomheden NCC stå for at byudvikle Papirøen i Københavns Inderhavn.

Nederst i artiklen kan du se - eller gense - TV 2 Lorrys søndagsmagasin om Papirøen med gamle billeder og nye visioner.

Arkitektfirmaet COBE og entreprenørerne fra NCC skal stå for at udforme en af Københavns mest attraktive byggegrunde.

På Papirøen, den lille holm på Christianshavn mellem Operaen og Inderhavnsbroen, skal de to parter de kommende år designe og opføre ejerlejligheder, almene boliger, et hotel og en markedshal til butikker, cafeer, restauranter og kulturliv.

Det sker, efter NCC har skrevet under på totalentreprisen i en kontrakt til en værdi af 1,2 milliarder kroner. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Dette projekt er en af vores mest alsidige opgaver nogensinde, og vi har bragt alle vores faglige og innovative kompetencer inden for fundering, råhus og byggeri grundigt i spil. Ambitionerne er høje hos både arkitekt og bygherrer, og nu glæder vi os til at omsætte visionerne til virkelighed, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Visualisering af de første planer for, hvordan Papirøen kan komme til at se ud.
Visualisering af de første planer for, hvordan Papirøen kan komme til at se ud.
Foto: COBE og NCC

Street food-marked genopstår

Bag byggeriet står Udviklingsselskabet CØ P/S, og dem skal NCC og COBE nu sætte sig sammen med for at udforme detaljerne i projektet, så der efter planen kan opnås byggetilladelse, så det store projekt kan påbegyndes i 2020.

Arkitektfirmaet COBE står bag helhedsplanen for papirøen, der skal bestå af en gruppe bygninger i forskellige højde og forløb, men med et ensartet arkitektonisk udtryk med skrånende facader.

Imellem bygningerne skal der være et såkaldt ”indre grønt byrum”, mens øens periferi omkranses af en bred promenade og træbrygge mod vandet, hvor der vil være en badezone.

Ideen er ifølge parterne bag at skabe et indbydende og uformelt værested til socialt samvær og kultur, og derfor indgår et nyt madmarked også i planen. Før byggeplanerne blev sat i værks var Papirøen hjemsted for madmarkedet Copenhagen Street Food.

- Vi har meget store forventninger til, hvad Christiansholm kan bidrage med i kraft af sin helt enestående placering. Vi ønsker, at projektet skal komme både christianshavnerne, de fremtidige beboere og hele København til gode, siger Klaus Kastbjerg, administrerende direktør i Unionkul Ejendomme, på vegne af Udviklingsselskabet CØ P/S.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Mellem lejligheder og andre byggeriet skal der anlægges grønne områder.
Mellem lejligheder og andre byggeriet skal der anlægges grønne områder.
Foto: COBE

Bliver nabo til kommende vartegn

Papirøen ligger i kajområdet ved navn Christiansholm, der også tæller øerne, hvor Operaen og det gamle lastområde på Ekvipagemestervej.

Foruden NCC-byggeriet skal Christiansholm også huse et vandkulturhus og et havnebad.

Vandkulturhuset ses som et større tilløbsstykke for københavnsk arkitektur, idet det er tegnet af den verdensberømte, japanske arkitekt Kengo Kuma.

Allerede nu er vandkulturhuset dog løbet ind i problemer. I slutningen af august skrev TV 2 Lorry, at det forventes at overskride budgettet og blive op mod to og et halvt år forsinket.

Hele den samlede pakke på Papirøen forventes færdigt i 2024.

Du kan se - eller gense - TV 2 Lorrys søndagsmagasin om Papirøen i videoen herunder:

Papirøen med sit udbud af meget forskelligt mad på rekordtid blevet et kæmpe tilløbsstykke.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik