Mette forlod Kristian efter hjerneskade: Sådan har de det nu

Der er sket meget, siden Mette Line gik fra Kristian, efter en hjerneskade forandrede ham. Her fortæller de, hvordan de har det sammen i dag.

De lyder som, og ligner på mange måder, et ægtepar på 12. år.

Mette Line Boserup slår benene op i den aflange sofa i sit rækkehus i Virum, hvor hun har afgivet 'den gode plads' i hjørnet til Kristian Boserup. De griner og driller hinanden. Men man fornemmer også noget, der er svært at snakke om.

- Jeg kæmper stadig med mig selv over at have forladt dig, mens du var syg. Men jeg gjorde det for at redde mig selv og børnene. Det var pest eller kolera. Og du blev ofret - og det var egoistisk, siger Mette Line Boserup og kigger over mod Kristian Boserup.

Kampen for at blive en familie igen

Det er nu et år siden, hun valgte at forlade sin mand, efter han blev ramt af en blodprop og fik en alvorlig hjerneskade. 

I dokumentaren 'Dem vi var', som torsdag aften havde tv-premiere på TV 2, ser man, hvordan familien i et år efter ulykken kæmper for at komme tilbage til hverdagen. Til sidst må Mette Line Boserup dog erkende, at kampen er for hård.

- Jeg er ikke længere vred på Mette Line. Hun var på vej ned ad en sort trappe, og hvis vi skulle redde det, der var, og børnene, var det en nødvendighed. Men selvfølgelig ligger det dybt i mig, at jeg er blevet forladt af en, som jeg holder rigtig meget af, siger Kristian Boserup.

Mette Line og Kristian Boserup før og efter ulykken, hvor en fatal blodprop ændrede den 39-årige familiefars personlighed. 
Mette Line og Kristian Boserup før og efter ulykken, hvor en fatal blodprop ændrede den 39-årige familiefars personlighed. 
Foto: Privatfoto

Bor 800 meter fra hinanden

I dag bor han i en lejlighed 800 meter fra Mette Line Boserups rækkehus i Virum, hvor børnene Cyron og Celeste også har base. Og selvom de ikke længere bor under samme tag, er de stadig gode venner og ses fast minimum to gange om ugen alle fire.

- Faktisk er vi nok blevet en bedre skilsmissefamilie, end så mange andre er. Og vi har det okay efter omstændighederne, siger Kristian Boserup, der bliver suppleret af sin tidligere ægtefælle:

- Rent personligt har jeg fundet et leje, så jeg ikke er så stresset. Jeg har fundet rum til at være mig og tage mig af børnene - og så har jeg overskud til Kristian, når han har brug for mig. Så det har gjort noget godt for os, siger Mette Line Boserup.

Løbende har de sammen forsøgt at finde en balance, hvor børnene både er blevet involveret i forhold til skaden og forløbet derefter, men hvor de samtidig også er blevet skærmet.

- Celeste har det fint i dag. Cyron er mere skrøbelig, synes jeg, men han er også yngre og er måske først nu begyndt at forstå flere ting, siger Mette Line Boserup.

quote Jeg er lidt som et lille barn, der skal starte forfra. Jeg skal lære det hele igen, så tålmodighed er stadig min største fjende.

Kristian Boserup

Skal lære alting forfra

I dokumentaren 'Dem vi var' ser man, hvordan blodproppen har forandret Kristian Boserup fysisk i form af lammelse i den ene side og mentalt i form af, at han havde svært ved at overskue og strukturere ting.

I dag er han bedre gående, husker flere ting, kan uden problem tale og fungerer alene i sin lejlighed, hvor han dagligt får besøg af hjemmeplejen.

Trapper og ujævne veje har han stadig svært ved - ligesom planlægning, struktur og intiativ heller ikke falder naturligt.

- Jeg er lidt som et lille barn, der skal starte forfra. Jeg skal lære det hele igen, så tålmodighed er stadig min største fjende. Det er frustrerende. Og enormt hårdt, siger Kristian Boserup.

quote I dag har vi stadig en form for kærlighed til hinanden. En venskabelig og familiemæssig kærlighed.

Mette Line Boserup

Kan man finde kærligheden igen?

Det er derfor også stadig med støtte fra sin tidligere ægtefælle, at han forsøger at kæmpe sig tilbage til et normalt liv. Og lige nu ligger fokus på, at jobprøvning forhåbentlig vil munde ud i et flexjob.

Begge forklarer de, at blodproppen ændrede kærligheden og den ligeværdige relation mellem dem fuldstændig. Dog har forløbet efter ulykken været med til at skabe et nyt tæt bånd mellem dem. 

- I dag har vi stadig en form for kærlighed til hinanden. En venskabelig og familiemæssig kærlighed, siger Mette Line Boserup.

- Ja, det er ikke det samme som tidligere. Og vi har begge en forståelse for, at vi ikke skal være til hinder for, at den anden kan finde en partner, supplerer Kristian Boserup.

Ingen af dem leder dog efter kærligheden lige nu. Først handler det om at finde og nyde roen, lyder det fra begge.

Fik du ikke set dokumentaren 'Dem vi var', så kan du se den på TV 2 PLAY


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik