Menneskering i protest mod planlagt byggeri på Amager Fælled

Flere tusinde mødte søndag op for at vise deres utilfredshed med det byggeplaner, som de mener vi ødelægge kostbar natur.

Flere tusinde mødte op, da fire borgerforeninger og grønne organisationer søndag formiddag havde kaldt til demonstration.

De er vrede over et planlagt byggeri, Amager Fælled Kvarter hedder det, som skal opføres inden for et 187.000 kvadratmeter stort område  på Amager Fælled.  

Modstanderne  dannede søndag formiddag en menneskering på stedet. De mener, man er ved at smadre Københavns sidste stykke oprindelig natur. 

Kort nyt.

Talsmanden for demonstrationen, Steffen Rasmussen, fra borgergruppen Amager Fælleds Venner, siger:

- Vi har et værdifuldt naturområde, der står til at blive udslettet med et seks etager højt byggeri. Det er nu, vi må reagere for at beskytte vores fælles natur og rekreative område.

Det er By & Havn der står bag arkitektkonkurrencen om et nyt bykvarter i området.

Planerne lægger op til at der skal bygges cirka 260.000 etagemeter inklusiv de omkring 40.000-44.000 kvadratmeter parkeringshuse eller -anlæg. 

Det er Borgergruppen Amager Fælleds Venner, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøorganisationen NOAH og Børn i Byen, som står bag demonstrationen. 

De mener blandt andet, at københavnerne vil miste minimum 20 arter af vilde planter og dyr, hvoraf nogle er er sjældne og truede.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik