Menighedsråd: Kortere valgperiode skal give nye medlemmer

I dag skal pladserne i landets menighedsråd fordeles. Det gælder også i TV 2 Lorrys sendeområde. Men ikke alle steder har nemt ved at få nye medlemmer.

Det er svært at lokke med folkekirken.

Faktisk er det så svært, at mange sogne i TV 2 Lorrys sendeområde har valgt at forkorte valgperioden til menighedsrådet fra fire til to år, viser tal fra Kirkeministeriet.

Det skriver DR P4 København.

quote I min alder kan man godt se to år frem, men fire år er nærmest uoverskueligt

Josefine Prüser, menighedsrådskandidat

Hele 37 sogne i Københavns og Helsingør Stift har taget det drastiske valg at forkorte valgperioden, og det er direkte konsekvens af, at man fra sognenes side ønsker at fange yngre medlemmer.

Det bekræfter Lars Obel, der er sognepræst i Aldersro Sogn på Østerbro.

- Vi har omkring 1.000 kollegiebrugere og en hel del yngre mennesker og familier, for hvem en fireårig periode er lang tid at  binde sig, og derfor har vi valgt at foreslå en toårig periode, siger han til DR P4 København. 

På den måde bliver et menighedsrådsvalg nemlig mere overkommeligt, lyder præstens argument.

Samme model findes i Avedøre sogn, hvor 23-årige Josefine Prüser er kandidat til menighedsrådet. Ifølge hende er netop den forkortede valgperiode afgørende for, at hun stillede op som kandidat.

- I min alder kan man godt se to år frem, men fire år er nærmest uoverskueligt, siger hun til DR P4 København.

I Avedøre Kirke bliver der ikke kampvalg, så her bliver det ikke nødvendigt at valfarte til sognegården for at afgive sin stemme.

De 11 kandidater til de 11 pladser i menighedsrådet er nemlig fundet. Og denne gang er gennemsnitsalderen i menighedsrådet halveret i forhold til tidligere.

Ifølge Josefine Prüser skyldes det, at valgperioden nu er to og ikke fire år. 

- Det er klart, at de her to år, de har været en stor påvirkning, siger hun til DR P4 København.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal skal til stemmeurnen i dit sogn? Så kast et blik på nedestående grafik, der viser hvor i TV 2 Lorrys sendeområde, at der er kampvalg: 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik