Massiv udbygning på vej af Ørestad Syd

By & Havn sætter turbo på udviklingen af Ørestad Syd - 1500 nye boliger på vej i bydelen

I et stort hug har By og Havn - selskabet bag Ørestad - i dag offentliggjort en række nye byggeplaner, der medfører en markant forøgelse af bygningsmassen i Ørestad Syd, som er den yderste del af hele Ørestadsprojektet. By & Havn har solgt byggeret på i alt 150.000 kvadratmeter - og dermed er der grønt lys til at opføre i alt 1.500 nye boliger.

Højt byggeri

Der bliver taler om boligbyggeri i varierende størrelse og højde - fra 2 til ialt 10 etager. Projektet er den største bunke af aftaler, der er indgået på en gang siden finanskrisen.

Et af de byggerier, der kommer til at skyde op i Ørestad Syd
Et af de byggerier, der kommer til at skyde op i Ørestad Syd

-Det antal boliger, som efter de nye aftaler skal opføres i Ørestad Syd, svarer i sig selv til en mindre dansk provinsby, som bliver opført over de næste par år. De mange nye beboere flytter til et område, hvor de får det bedste fra landsbyen og det bedste fra storbyen i samme pakke; her kan man bo i byen og i grønne områder samtidig. Man får stor variation, smalle stræder, masser af natur – og samtidig kun et kvarters metrotur hjem fra Kongens Nytorv,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

Stor bydel

En gennemsnitlig bolig i København har 2,1 beboere - og dermed regner By & Havn med, at befolkningstallet i Ørestad Syd kommer til at stige med omkring 4.000 mennesker, når de nye boligprojekter står klar. Ørestad har i dag 10.000 indbyggere. Når de netop annoncerede byggerier står klar om to til tre år, kommer der 4.000 mere - og dertil kommer at en række andre byggerier i Ørestad også bliver færdige.

Når den københavnske bydel er helt udbygget, skal der bo mellem 20.000 og 25.000 mennesker i området. Ørestad er en aflang kile - fem kilometer lang og 600 meter bred. Ud over de 20.000-25.000 indbyggere er det tanken, at op imod 80.000 mennesker skal arbejde i byelen.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik