Maskinpistoler og håndgranater strømmer ind i Sverige fra Danmark

En lang række våben kommer til Sverige via Øresundsbroen samt Helsingør-Helsingborg-færgen.

Revolvere, håndgranater, AK-47 maskinpistoler og andre fuldautomatiske strømmer ind i Sverige fra Danmark. Det skriver BT.

 Våbnene er direkte årsag til, at den sydsvenske by - alene igennem det seneste år - har oplevet 15 bestialske drab samt utallige mordforsøg og skyderier på åben gade. Ifølge Eva Gun Westford, betjent og kommunikationsmedarbejder hos Malmø Politi er en stor del af disse våben fragtet direkte ind i landet over Øresundsbroen fra Danmark, som dermed fungerer som transitland i importen af ulovlige skydevåben til Sverige. 

- Inden vi fik indført grænsekontrol i slutningen af 2015, var vi nok ret naive. For det var først herefter, at vi pludselig opdagede, at der fra Danmark var en lind strøm af våben ind i Sverige, siger Eva Gun Westford, som fortæller, at hovedparten af de ulovlige våben typisk kommer fra Balkan-området, hvor fra de fragtes gennem Tyskland op til Danmark for til sidst at havne i den svenske underverden.

Malmø Politi har ikke overblik over, hvor mange våben, der direkte beslaglægges på de dansk-svenske grænseovergange, som udover Øresundsbroen sker via Frederikshavn-Gøteborg, Helsingør-Helsingborg samt færgeovergangen fra Rønne til Ystad. Dog vidner omkring 600 beslaglagte våben i 2016 i Malmø alene om en væsentlig tilstrømning. 

- Der er fri passage til og fra grænsen, og det er muligt at køre direkte ind over broen fra Danmark eller komme ind via havnene langs sydkysten. Så det er utrolig let at få våbnene ind,« siger Eva Gun Westford.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil nu nu bede Rigspolitiet tage kontakt til svensk politi om problemet med skydevåben.

- Besiddelse og smugling af skydevåben er fuldstændig uacceptabelt og dybt kriminelt, og det er noget, jeg ser på med stor alvor. Jeg har derfor bedt Rigspolitiet om at tage kontakt til svensk politi for at få undersøgt, om vi kan hjælpe svenskerne med at bekæmpe indsmugling af skydevåben til Sverige via Danmark, siger ministeren. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik