Lufthavnen mister rejsende på grund af ID kontrol

ID kontrollerne imellem Danmark og Sverige får mange svenske passagerer til at vælge Københavns Lufthavn fra

4. Januar 2016 blev der indført ID kontrol imellem Danmark og Sverige. Det betyder, at passagerer, der krydser Øresund, skal vise billed-ID. Derfor er der er sket en nedjustering i togdriften, og hvis toget er forsinket, kan det finde på  køre forbi Lufthavnen, når det kommer fra Sverige. Dermed er det blevet mere besværligt for svenskere at komme til Københavns lufthavn.

- Der plejer at være en sammenhæng imellem antallet svenske og danske passagerer. Forstået på den måde, at når vi får flere danske passagerer, får vi også flere svenske. Men siden ID-kontrollen blev indført, har der været en stor stigning i antallet danske passagerer men et fald i de svenske, siger Kasper Hyllested, Pressechef, Københavns Lufthavn. 

 

 

Ifølge News Øresund har Københavns Lufthavn oplevet en generel stigning på 9,3 procent i antallet passagerer. Også de svenske lufthavne har oplevet stigning i flytrafikken.  Antallet danske passagerer, der flyver ud af Kastrup er steget med hele 11 procent, men i samme periode er antallet svenske passagerer, der flyver ud af Kastrup er faldet med 2 procent. Ifølge Københavns Lufthavn sker faldet især blandt passagerer, der kommer med tog. Det gør 60 procent af alle passagerer.

- Det skyldes dels at der går færre tog og at det tager længere tid.  Men det værste er næsten, at toget kan finde på at springe lufthavnen over. Det betyder, at svenske passagerer skal køre hjemmefra i så god tid, at de kan nå en tur forbi Københavns Hovedbanegård. Det kan forlænge rejsetiden med over en time, siger Kasper Hyllested.

Københavns Lufthavn samarbejder nu med DSB om at øge togdriften imellem Danmark og Sverige. Der udføres tests de kommende måneder, men først senere i år forventer lufthavnen, at kapaciteten vil blive øget permanent.  Lufthavnen regner først med at togtrafikken bliver normal, når ID kontrollen bliver droppet.

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik