Lufthavn beskylder SAS for mega-regnefejl på 1 mia.

Københavns Lufthavn og SAS er røget i totterne på hinanden om prisen for at bruge lufthavnen.

Hvis du har en flyvemaskine og gerne vil tjene penge på at flyve med passagerer, så skal du også bruge en lufthavn. Men lufthavnen kræver penge, hvis du vil starte og lande lige netop der. Og SAS har rigtig mange flyvere - og de er dermed en af de helt store kunder i lufthavnen, og der skal lægges rigtig mange penge for det samlede antal starter og landinger.

Men selskabet ligger i åben krig med Københavns Lufthavne A/S  om, hvad det egentlig bør koste at bruge den hastigt voksende lufthavn ved København.

SAS klagede i sidste uge til  Trafik, Bygge og Boligstyrelsen over taksterne i Københavns Lufthavn. Nu reagerer lufthavnen ved at beskylde SAS for en regnefejl i milliardstørrelsen.

SAS har tidligere kritiseret lufthavnen for alt for høje priser, og den kritik fik ny luft under vingerne, da Københavns Lufthavn for nyligt offentliggjorde planer om udvidelse, der indebærer lukning af en startbane. Det vil, hævdede SAS, koste selskabet en masse penge, fordi vindforhold vil gøre det nødvendigt at aflyse en række flyaflysninger.

Og i sidste uge fremsatte flyselskabet så et krav om at få refunderet et milliardbeløb, fordi de mener, at lufthavnen kræver for høje takster af selskaberne.

Men SAS regner taksterne helt forkert ud, skriver Københavns Lufthavne. De påpeger, at SAS har regnet 911 millioner forkert i forhold til taksterne - og dertil kommer andre regnefejl, der bringer den samlede fejl op på over en milliard.

 -Vi har i dag sendt et brev til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBBST) og gjort opmærksom på de fejl, der er i klagen. Det er afgørende for os, at vi har en dialog med udgangspunkt i fakta, og her kan vi desværre konstatere, at klagen er baseret på fejl og urealistiske forudsætninger, siger Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i lufthavnen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik