Liste: Så stor er prisforskellen for erhvervslivets skrald

Hvor meget står en gang erhvervsskrald i? Det svinger enormt fra kommune til kommune, som opkræver vidt forskellige gebyrer fra virksomhederne.

1768,8 kroner står der på én af de regninger, der dumper ind hos lokale virksomheder i Albertslund. Beløbet er et gebyr fra kommunen for affaldshåndtering. Og gebyret er det højeste i Danmark for den ydelse.

Hos naboerne i Høje-Taastrup opkræver kommunen kun 400 kroner. Det viser tal indsamlet af Dansk Byggeri.

Men hvad betaler virksomhederne for – og hvorfor er det over fire gange så dyrt at håndtere affald på den ene side af kommunegrænsen som på den anden?

Penge til planlægning

Alle kommuner må opkræve et skralde-gebyr fra virksomhederne, som dækker over kommunens udgifter til at planlægge og administrere håndteringen af erhvervsaffald.

Hver gang virksomhederne læsser et affald af på en genbrugsplads, koster det dem. Administrationsgebyret kommer så oveni dette – og det gælder også for virksomheder, der slet ikke bruger genbrugspladsen.  

Borgmester: Jo, det er mærkeligt

Hvordan kan det være, at affaldsgebyret i Albertslund er fire gange så højt som i nabokommunen, Høje-Taastrup?

Borgmester i Albertslund, Steen Christiansen (S): 

- Nu kender jeg ikke omkostningerne i Høje-Taastrup, men vores affaldsgebyr er jo fastsat ud fra de omkostninger vi har til information, til service og til administration på området. 

Men er det ikke mærkeligt, at I ligger suverænt højest i Danmark?

- Jo, det er faktisk mærkeligt. Nu har jeg kigget ned over tallene, så derfor har jeg også besluttet, at nu giver vi vores affaldsgebyr et ekstra servicetjek her i løbet af de nærmeste måneder og ser på, hvad det er, der gør, at forskellen er så markant. Og så må vi så se på, om vi kan ændre det fra d. 1. januar 2018. 

På listen nedenunder kan du se, hvor meget virksomhederne skal betale årligt i de forskellige kommuner:

 
 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik