Lille by i Nordsjælland sætter prop i trafikken

- En tosporet vej gennem en lillebitte rundkørsel og 20.000 biler, det hænger ikke sammen, lyder det fra borgmester. Pendlerne er helt enige.

En effektiv prop i den glidende trafik.

Den lille by Kregme giver store trafikale problemer, og problemet med kødannelse gennem den nordsjællandske by er taget til.

quote Risikoen er jo, at hvis det her ikke snart bliver løst, så er der nogle pendlere, der vil overveje, om de vil flytte hertil eller lade være.

Steen Hasselriis, borgmester, Halsnæs

En trafikundersøgelse foretaget af Vejdirektoratet viser, at små 20.000 køretøjer bruger strækningen gennem byen hver dag. Det er omtrent 3000 flere end for tre år siden.

Charlotte Friis pendler hver dag fra hjemmet i Asserbo til og fra arbejdet lige udenfor Hillerød. Hun er en af dem, der bliver generet af den tætte trafik til og fra Halsnæs Kommune.

- Der kan da hurtigt løbe en halv time på om dagen, hvis man er uheldig, og der er rigtig meget kø, siger hun til TV 2 Lorry.

Borgmester i Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis, kender kun alt for godt til problemet med trafikken. Det kan nemlig påvirke udviklingen i kommunen.

- Risikoen er jo, at hvis det her ikke snart bliver løst, så er der nogle pendlere, der vil overveje, om de vil flytte hertil eller lade være, og det kan også være, der er nogle, der bor her allerede, der tænker, at det er for besværligt, siger Venstre-borgmesteren til TV 2 Lorry. 

Da vejen gennem Kregme er en statsvej, kan kommunen ikke selv gøre noget ved problemet. Af samme grund har borgmesteren flere gange henvendt sig til Vejdirektoratet.

- En tosporet vej gennem en lillebitte rundkørsel og 20.000 biler, det hænger ikke sammen, og det har Vejdirektoratet erkendt. Situationen nu er, at de ikke har midlerne til at gøre det nødvendige, lyder det fra Steen Hasselriis.

Indtil der bliver gjort noget ved trafikken i Kregme, må Charlotte Friis og de andre pendlere fortsat bruge tid på at holde i kø...


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik