Lejre klar til at præsentere omstridt byggeprojekt

Der skal bygges godt 125 nye boliger i Lejre Stationsby. Lokale borgere har kritiseret planerne - nu er kommunen klar til at præsentere et vinderprojekt

Midt i Lejre Stationsby ligger et større, ubebygget område, der har navnet Degnejorden. Lejre Kommune vil bebygge arealet med op til 125 boliger, og tilbage i maj udskrev kommunen en arkitektkonkurrence for projektet. Nu er de klar til at præsentere en vinder. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Projektet mødte allerede dengang kritik. Blandt andet fordi, der tillades byggeri i to etager, mens omkringliggende byggeri kun har en enkelt.

-Det er først og fremmest fordi man vil bygge i to etager, vi er utilfredse. Kommunen siger, at der skal være tale om et unikt projekt, som skal redifinere landsbyen. Det falder os for brystet, sagde en af naboerne. Jan Adeltoft dengang til TV 2 Lorry.

 

På tirsdag i næste uge kan han og andre interesserede så få indblik i, hvordan det kommende byggeprojekt kommer til at se ud, når Lejre Kommune præsenterer vinderen af arkitektkonkurrencen.

Det sker på et møde på Lejre Rådhus kl. 16.30 – 18.30 i kantinen. Her byder borgmester Carsten Rasmussen velkommen, hvorefter fagdommerne gennemgår både vinderprojektet og nogle af de andre projekter, der har været med i konkurrencen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik