Ledelse på pædagoguddannelse blokeret af studerende i en uge

Blokaden på Danmarks største pædagoguddannelse i Carlsberg Byen er stadig i gang. De studerende er ikke tilfredse med ledelsens handleplan.

Siden mandag den 13. marts har ledelsens kontorer på pædagoguddannelsens campus i Carlsberg Byen været blokeret af studerende. De er utilfredse med de mange problemer, de oplever på uddannelsen. Ifølge de studerende drejer det sig om alt fra ikke-eksisterende skemaplanlægning til aflyst undervisning, undervisere der er ramt af stress, manglende feedback, og prøver, opgaver og eksamener oven i hinanden.

Uvist hvor længe blokade vil være

De studerende har 11 konkrete krav til ledelsen, der i onsdags kom med en handleplan.

- De studerende har fra onsdag eftermiddag til fredag morgen arbejdet med ledelsens handleplan. Vi mener handleplanen har positive elementer og kan danne grundlag for et godt samarbejde. Vi mener dog stadig at handleplanen mangler præciseringer og ligner en hensigtserklæring for meget, siger pædagogstuderende Mette Holm Rasmussen.

De studerende ved endnu ikke, hvor længe blokaden vil vare. Hver dag kl. 17 beslutter de på et fællesmøde, om blokaden af ledelsesgangen skal opretholdes.

- Alt afhænger lige nu af, om ledelsen kan forbedre den handleplan, de har lagt op til. Vi vil meget gerne mødes om en løsning og forhåbentlig finder vi en, siger pædagogstuderende Mikkel Primdahl.

Dialogmøde og housewarming

Blokaden har allerede fået konsekvenser. Enhedslisten har kaldt uddannelsesminister, Søren Pind (V), i samråd. I en pressemeddelelse skriver partiet, at ministeren må påtage sig et ansvar for de håbløse forhold.

De studerende selv skal i dag til dialogmøde med ledelsen om handleplanen. Derudover har de inviteret alle studerende på Campus Carlsberg til housewarming på blokaden, der holder til på syvende sal.

- Det er min vurdering, at der de sidste par dage har været over 600 pædagogstuderende forbi blokaden. Vi oplever en enorm støtte, og at vi bliver lyttet til. Det fejrer vi ved at drikke en alkoholfri drink, synge fællessang og nyde en fantastisk udsigt over Vesterbro og resten af København, afslutter pædagogstuderende Mikkel Primdahl.

Fakta om Campus Carlsberg

I september 2016 flyttede UCC's uddannelser ind i det nybyggede campus.

Der er cirka 57.000 kvadratmeter fordelt på otte etager.

10.000 studerende på campus - heraf cirka 4.800 på pædagoguddannelsen.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik