Forældre i protest: Lastbiler skaber frygt på skoleveje

I Svogerslev er forældre i protest over lastbiler på deres børns snævre skolevej. Lastbilerne bakker hver dag ud blandt gående og cyklende børn.

Flere hundrede skolebørn i Svogerslev må dagligt undvige lastbiler midt på deres smalle skolevej. Lastbilerne bakker på tværs af hele vejen og begge fortove. Lastbilerne kommer fra en ny virksomhed, der er åbnet midt på skolevejen til Lynghøjskolen i Svogerslev ved Roskilde.

quote Vi har mange grufulde billeder, man ikke tør tænke til ende.

Trine Løw, forælder

- Vi risikerer, at lastbilerne overser et barn. For børn forstår altså ikke denne her mekanisme, siger Lennart Petersen, der er far til to børn på 8 og 9 år på Lynghøjskolen.

En stor gruppe forældre har engageret sig i debatten og deler hver dag oplevelser og billeder i Facebook-gruppen ”4000 Svogerslev”. En video viser blandt andet, hvordan en chauffør besværet vender sin lastbil midt på vejen og dermed kører op over begge fortove. En anden video inde i gruppen viser, hvordan en pige går få meter bag en bakkende lastbil.

- Vi har mange grufulde billeder, man ikke tør tænke til ende. ”Hvornår overser de et barn?”, spørger Trine Løw retorisk.

Trine Løw har et barn i 0. klasse. Før fulgte hun og hendes mand altid deres barn til skole på cykel. Efter lastbilerne er rykket ind på vejen, er de begyndt at køre den korte tur i bil.

Hver dag tæller

Forældrene forlanger nu, at kommunen skrider ind og forhindrer sammenstød mellem lastbiler og skolebørn. I morgen har Roskilde Kommune derfor indkaldt til infomøde, hvor den socialdemokratiske formand for Teknik- og Miljøudvalget i Roskilde, Torben Jørgensen, vil være mødeleder. Her vil kommunen fortælle, hvad kommunen har og vil gøre for at sikre skolevejen ved Lynghøjskolen.

- Politikerne siger, de nok skal gøre noget, men ingen siger hvornår. Og i min hverdag tæller hver dag, siger Lennart Petersen.

Kan dine børn ikke køre en anden vej til skole for at undgå lastbilerne?

- Så er de tvunget til at køre på den store hovedvej, hvor lastbilerne også kører for at komme til virksomheden. Og der er heller ikke nogen cykelsti. Så de kan ikke undgå denne her farlige situation, siger Lennart Petersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik