Landets første: Kim og konen har sagt ja til en venligbolig

- Jeg tænker, at vi kan lære noget af dem, og de kan lære noget af os, lyder det fra Kim Wolff, der har sagt ja at få stillet en venligbolig op.

Kim Wolff og konen Louise fra Vejby bliver de første danskere til at få stillet en venligbolig op.

Familien bor på en landejendom i Gribskov og har som de første i Danmark sagt ja til at huse flygtninge på deres grund.

- Vi sagde ja for seks-syv måneder siden. Jeg tænkte, at det lød godt, og vi havde en lyst og en trang til at gøre noget. Nu, hvor vi har købt en bondegård og har noget jord, har vi muligheden for at gøre noget, der kunne gøre nogle andre lidt godt, siger Kim Wolff til TV 2 Lorry. 

Han driver gården Frændekilde, som er et moderne forsamlingshus, og tanken er, at en syrisk familie både skal bo på ejendommen og indgå i driften af gården. Derved får familien både bolig og arbejde.

- Vi har jord og landbrug, og så skal vi til at lave madskole og andre workshops og projekter. De kan være med til at deltage i madskolen, hvor der skal laves mad og vaskes op og gøres klar. Vi håber, at de vil være med til det, siger Kim Wolff til TV 2 Lorry.

Venligbolig-konceptet går ud på, at almindelige mennesker kan gøre en forskel i forhold til at få flygtninge bedre integereret i det danske samfund. Idéen er, at flygtningene skal integreres fra første dag og der, hvor danskerne bor.  

- Det her er en integrationsmulighed på en ny måde. Jeg har selv forretning på Nørrebro og har været i Blågårdsgade i 50 år. Det er integration på et andet plan, hvor en masse er samlet på én måde, og jeg synes, det her er en ny og interessant måde at gøre det på, og jeg sikker på, at det bliver godt, siger Kim Wolff til TV 2 Lorry.  

Han glæder sig til, at der kommer en fremmed familie fra et andet land og bor på grunden i Vejby. 

- Jeg tænker, at vi kan lære noget af dem, og de kan lære noget af os. Der følger også en helt naturlig forpligtigelse i, at vi skal integrere os alle sammen. Der er ikke noget, der hedder 'dem' for os. Jeg synes, det drejer sig lige så om integration os imellem her i det område, vi bor i.

De første fysiske venligboliger kommer til Gribskov om tre til fire måneder. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik