Pris 500.000 kr: Kæmpe knojern skal signalere kærlighed

Et fem meter højt kunstværk, et knojern, skal skabe ro, forundring og fordybelse i det udsatte boligområde i Hede-Magleparken i Ballerup.

- På tirsdag den 10. januar får beboerne i Hede-Magleparken i Ballerup en helt ny skulptur at kigge på. Og det er ikke sådan en kedelig havmand i sandsten. Nej, værket er skabt af kunstneren Kristian von Hornsleth og er et fem meter stort knojern skabt i stål. Råt og koldt og så alligevel fyldt med al den kærlighed, man kan forestille sig.

Sådan skriver Boligselskabet Baldersbo i en pressemeddelelse til TV 2 Lorry. 

Det store knojern er fem meter højt og har kostet cirka 500.000 sponsor-kroner. Og selvom det kan lyde som en stor provokation og joke, så er det langt fra tilfældet, lyder det fra boligselskabets direktør: 

- Nej, det er på ingen måde en joke. Det er et kunstværk, der skal sprede et budskab om kærlighed og mindre vold. 

- Hvordan kan et knojern signalere kærlighed?

- Det er jo et ubrugeligt knojern. I hullerne til fingrene kommer der store hjerter. Så det kan ikke bruges og det er det budskab, vi sender. Nu "ødelægger" vi de ting, som folk kan bruge til at skabe utryghed. Det er dét, det skal vise. 

Kan du forstå, hvis nogen finder det upassende, at I vælger at sætte et kæmpe knojern op i netop Hede-Malgeparken?

- Nej, det kan jeg ikke. Det signalerer jo netop det modsatte. Men sådan er det jo med kunst. Nogen kan godt se den gode idé, mens andre finder det intimiderende. Men vi håber, at folk bliver glade for det. 

- Hvad håber du på, I får ud af jeres nye kunstværk? 

Det vi håber på, er at folk får noget at tænke over, nyde og undre sig over. At de får en oplevelse. 

- Hvorfor har I valgt netop provokunsteren Kristian von Hornsleth?

- Vi arbejder med mange forskellige kunstnere. Så der ligger ikke noget dybere til grund for det. Vi har valgt Kristian, fordi han er dygtig.

Love buster

Det fem meter høje kunstværk har fået navnet Love buster. 

- Skulpturens titel ’Love buster’ kommer fra ordene ’love’ og ’knuckle buster’, som betyder ’kærlighed’ og ’knojern’, og i denne sammenhæng henviser ordene til ’hengivenhed’ og ’vold’. Hvad har disse ord med hinanden at gøre, kunne man spørge. Kan vi som mennesker altid vælge frit mellem vold og kærlighed?, spørger kunstneren bag, Kristian von Hornsleth og fortsætter:

Kunstneren Kristian von Hornsleth er her i gang med knojernet, der som kunstværk får titlen Lovebuster.
Kunstneren Kristian von Hornsleth er her i gang med knojernet, der som kunstværk får titlen Lovebuster.

- Kan vi selv vælge, om vi vil udøve vold på vores planet i forhold til dyrelivet og miljøet? Eller kan vi være kærlige og ydmyge overfor naturen? Kan vi selv vælge imellem krig og fred? Kan vi vælge at stoppe volden på mennesker og vælge kærligheden? Skulpturen er tilegnet alle os, der altid ser kærligheden som en mulighed i en ofte voldsom verden. Et knojern er et symbol på rå vold, men ved at lade fingerhullerne være blokerede af hjerter, gøres våbnet uanvendeligt.  Kærligheden kan stoppe volden, hvis man vil!

Tid & Sted:

Tirsdag den 10. januar kl. 14.30 ved indkørslen til Hedeparken i Ballerup (overfor tankstationen).

Boligselskabet har valgt at placere skulpturen ved indgangen til Hede- Magleparken. Håbet er, at den vil signalere til omverdenen, at her på stedet fravælger man volden og tilvælger kærligheden!

For under et år siden, fortalte vi, at utrygheden i netop Hede-Magleparken i Ballerup er steget. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik