Kulturværft i Helsingør kæmper med underskud

Kulturværftet i Helsingør kommer ud af 2016 med et underskud

Der kommer til at mangle 362.000 kroner på bundlinjen, når året er gået. Det ambitiøse kultusted, Kulturværftet i Helsingør, har underskud. Det skriver SN.dk.

I august kunne værket præsentere en af musikkens helt store kunstnere, verdensnavnet Sting, og det gav ifølge SN.dk en indtægt på 750.000 kroner - alligevel er der hul i kassen.

Hullet opstår, fordi Kultirværftet gennemfører en række koncerter under fællesnavnet Click Classic - og de giver underskud. Koncerterne afvikles i en hal, der hver gang skal opbygges med siddepladser, toiletter, scene og varme - og det er så mange omkostninger, at der opstår underskud - selv med etablerede navne som Laurie Anderson og Philip Glass. De to betød et minus på henholdsvis 239.030 kroner og 456.131 kroner.

Men det truende underskud får ikke den kunstneriske leder af Kulturværftet, Michael Fock, til at blive usikker.

TV 2 Lorry sendte direkte, da Sting spillede på Kulturværftet. Se det her.

-Det er jo sådan, det er at drive et kulturhus, det handler om gynger og karuseller, og når man satser på store navne, så ved man ikke altid, hvordan det går. Der er også masser af mainstream arrangementer, som heller ikke løber rundt økonomisk, siger han til SN.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik