Kronprinsessen: Elever skal ikke være ensomme

Kronprinsesse Mary besøgte onsdag Roskilde Tekniske Skole, som har taget imod tilbud om hjælp at bekæmpe elevers ensomhed.

Selv om man er blandt mange mennesker, kan man godt føle sig ensom.

Otte procent af eleverne på de danske erhvervsskoler føler sig ofte eller meget ofte ensomme. Det viser en undersøgelse, som Statens Institut for Folkesundhed har foretaget.

Via Mary Fonden er Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary gået ind i kampen for at bekæmpe den ensomhedsfølelse.

I dag skete det ved et besøg på Roskilde Tekniske Skole. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Her mødte Kronprinsessen en række elever og fik et indblik i deres dagligdag. Og hun fik set, hvordan skolen bekæmper ensomhed blandt nye elever.

Roskilde Tekniske Skole er med i projektet Netwerk, som Mary Fonden sammen med den frivillige ungsomsorganisation Ventilen står bag.

Netwerk har til formål at skabe god arbejdskultur og stærke fællesskaber.  Det sker ved hjælp af en række aktiviteter, der skal  få eleverne til at være opmærksomme på ensomhed både hos sig selv og hos andre. Få dem til at tale sammen.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Chris (efternavnet er kendt af redaktionen) er en af de elever, som har været igennem Netwerk-forløbet. Han kender godt til ensomhed fra sig selv, og tror at lang flere end otte procent føler ensomhed. 

Han er positiv over for Netwerk-projektet, men er samtidig ærgerlig over, at det overhovedet er nødvendigt:

- At man så skal have at vide, at man skal snakke sammen, det er jo så rystende nok. Men hvis der er behov for at folk får at vide, at de er nødt til at have en samtale med hinanden mand til mand - ikke over de sociale netværk - så er det vel bare fint, siger han til TV 2 Lorry. 

Meldingen fra de elever, vi har talt med, er entydig: Netwerk virker. 

Og det er også det indtryk Kronprinsesse Mary forlod Roskilde Tekniske skole med:

- Vi har fået rigtigt positive tilbagemeldinger om, hvordan Netwerk har fungeret.

- Man lærer hinanden at kende og finder frem til nogle, man ellers ikke ville være gået over og sagt hej til. Der er skabt et miljø både socialt og fagligt, hvor de kan trives, og hvor de kan få det bedst mulige ud af den uddannelse, de har valgt, lød det fra Kronprinsessen umiddelbart inden, hun forlod stedet.

Netwerk-projektet er kommet i stand takket være støtte fra Lauritzen Fonden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik