Taxichauffør kørte rundt som hemmelig agent: "Det er ren bøllemetode"

Københavnsk taxichauffør indledte jagt på Uberchauffører og forklædte sig - som passager

Hvordan afslører man en Uberchauffør i at køre rundt for den kontroversielle kørselstjeneste?

Man udgiver sig for at være kunde, bestiller en tur med Uber, sætter sig ind på bagsædet, kører med - og anmelder så Uberchaufføren når turen er overstået. Det skriver Avisen.dk

På den måde har en københavnsk taxichauffør ageret "hemmelig agent", og over en længere periode angivet Uberchauffører for ulovlig køsel. En af dem, der nu skal i retten, er Nicolai Jørgensen. 

quote Det er en ren bøllemetode

Nicolai Jørgensen, Uber-chauffør

- I januar 2015 blev jeg bestilt af en 'John' til en tur. I Reventlowsgade (indre København, red.) stiger en fyr ind i bilen. Han fortæller ret hurtigt sit rigtige navn. Og at han er taxichauffør og arbejder for taxibranchen, fortæller Nicolai Jørgensen til Avisen.dk, og fortsætter:

- Manden siger, han vil melde mig til politiet for ulovlig kørsel, og det kun er derfor, han har taget turen. Det får vi så en lille dialog om, før han bliver sat af i Valby. Turen kostede 89 kroner.

Så gik der halvandet år. Og pludselig dumpede der et brev ind hos Nicolai Jørgensen. Nu var han sigtet for ulovlig kørsel. Og det er han ikke ene om. Flere chauffører er blevet sigtet - men de er ikke blevet stoppet af politiet - i samtlige tilfælde er det en kunde, der har anmeldt dem.

- Det, jeg har været udsat for, er en ren bøllemetode og på grænsen til at være agent-virksomhed for politiet, siger Niclai Jørgensen til avisen.dk

I foreningen Taxiførere i Danmark bekræfter Søren Nicolaisen, at en chauffør fra hans forening har anmeldt Uberchauffører.

- Jeg har ikke noget imod den metode, der er er blevet brugt. Vi har skubbet på processen for at få politiet og domstolene til at gribe ind. Det kan man så mene om, hvad man vil, siger Søren Nicolaisen.

Københavns Byret skal i dag behandle Uberchaufførernes kørsel efter den civile anmeldelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik