Koste hvad det vil - rigmand vil være hotelkonge i København

Den kulørte norske mangemilliardær Petter Stordalen vil erobre 20 procent af det attraktive hotelmarked i Storkøbenhavn.

Petter Stordalen er stifter og ejer af kæden Nordic Choice Hotels, der i dag sidder på 5,7 procent af hotelmarkedet i Storkøbenhavn. Nu melder han ud, at han ønsker at firedoble den andel over en årrække.

- Vores ambition er, at vi skal op på at have 20 procent af hele markedet i Storkøbenhavn. I dag er vi blot begyndt, og det betyder, at vi er nødt til at få langt flere hoteller, siger Petter Stordalen til Børsen. 

7-8 milliarder til nye hoteller

Nordic Choice Hotels driver i dag fire hoteller i Storkøbenhavn og har flere på vej - heriblandt Centralpostbygningen der skal laves om til hotel.

Petter Stordalen åbner nu op for at investere 7-8 milliarder i nye hoteller - både de dyre og de mere budgetvenlige. 

- Vi har en stor milliardpose, som er gemt til Danmark, og den pose øges hele tiden, siger Petter Stordalen til Børsen. 

Hotelbranchen har i disse år kronede dage med rekordhøj indtjening. Så det kan godt blive svært for Petter Stordalen at blive hotelkonge i København. De andre aktører på markedet har også flere hoteller på vej og er ligeledes på opkøbsjagt. 

Petter Stordalen er Norges nienderigeste mand. Hans hotelkæde, Nordic Choice Hotels, tæller 190 hoteller, og Petter Stordalens personlige formue er ifølge Børsen på lidt mere end 15 milliarder kroner.  

Tab på 800 millioner i 2011

Det er ikke første gang, han kaster sig over det københavnske hotelmarked. Sidst gik det galt, og Petter Stordalen og hans hotelkæde måtte for seks år siden trække sig ud af Danmark med et tab på mere end 800 millioner kroner. Nu er han så klar til for alvor at gøre comeback, og ifølge ham selv, står Nordic Choice Hotels langt stærkere end sidst. 

- Vi har god tid, så vi er ikke afhængige af at tjene penge lige med det samme. Vi tjener vores penge i Norge og Sverige, og de skal være med til at finansiere væksten i København, siger Petter Stordalen til Børsen. 

 

Petter Stordalen har gang i et hav af hotelprojekter i hovedstadsområdet

 

Hotelmarkedet i Storkøbenhavn ved udgangen af 2016.(Kilde: Børsen)

Arp-Hansen: 3320 værelser (18,1 procent)

Scandic: 1777 værelser (9,7 procent)

BC Hospitality: 1584 værelser (8,6 procent)

Cabinn: 1347 værelser (7,3 procent)

Nordic Choice: 1050 værelser (5,7 procent)

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik