Kort: Her er boligmarkedet hot og not

Samtlige af de mest grønne kommuner på listen befinder sig i TV 2 Lorrys sendeområde.

Parcelhusdrømmen lidt væk storbyens larm, stress og bilos lever i bedste velgående. 

Det viser en test af boligmarkedets form i landets 98 kommuner, som Realkredit Danmark har lavet i slipstrømmen af Boligmarkedsstatistikken for årets første kvartal. 

Testen skal give et godt overblik over, hvor det går stærkest på boligmarkedet i øjeblikket, og her ser det rigtig godt ud for kommunerne i TV 2 Lorrys sendeområde. 

Listen toppes af Egedal Kommune - efterfulgt af Brøndby, Dragør, Tårnby og Ishøj - og samtlige af de første 19 kommuner på listen befinder sig i TV 2 Lorrys sendeområde. 

- Det er især omegnskommunerne til København, der er i bedst form for tiden. Det afspejler i høj grad, at de høje boligpriser i Københavnsområdet smitter af på omegnskommunerne, og spreder sig som ringe i vandet, siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. 
 

Formbarometer for boligmarkedet i de 98 kommuner
Formbarometer for boligmarkedet i de 98 kommuner
Foto: Realkredit Danmark

En stigende del af boligkøberne vælger dog også aktivt livet i en mindre by til. Frisk luft og de nære relationer i et mindre samfund er i høj kurs hos mange yngre familier, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home. 

- De vælger de byer, der kan tilbyde gode børnepasningsmuligheder, skoler, indkøbsmuligheder i nærområdet og let adgang til motorvej og tog, siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

På landsplan er det ifølge Realkredit Danmark værd at lægge mærke til, at både Aarhus, Skanderborg, Horsens og Odense placerer sig i den øverste tredjedel af landets kommuner på formbarometeret.

Nederst på formbarometeret finder man kommuner som Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Lolland. 

Sådan er form-testen lavet

For at komme hele vejen rundt om boligmarkedet i kommunerne har Realkredit Danmark udvalgt 6 relevante indikatorer i Boligmarkedsstatistikken. De seks indikatorer er følgende: 

1: Prisudviklingen over det seneste år
2: Handelsaktiviteten over det seneste år
3: Selve aktivitetsniveauet over det seneste år set i forhold til den historiske aktivitet
4: Salgstiderne på boligmarkedet
5: Priskløften mellem køber og sælger - altså forskellen mellem salgspris og 1. udbudspris
6: Udbudssituationen - det aktuelle udbud af boliger til salg holdt op imod det historiske udbud i kommunen 

Kilde: Realkredit Danmark

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik