Kommunes dyre frokostordning til børn er ulovlig

Køge Kommunes dyre frokostordning har vist sig at være ulovlig, og kommunen står til at betale flere millioner kroner tilbage til forældrene.

Alt i alt 3,5 million kroner står Køge Kommune til at skulle betale tilbage til forældrene, der har betalt for mange penge for den kommunale frokostordning i daginstitutionerne. Det skriver Dagbladet Køge. 

Overbetalingen for frokostordningen har stået på i op mod syv år. Den høje pris skyldes en fejl fra forvaltningen, som ulovligt har indregnet udgiften for el i betalingen.

I perioden 2010-2016 har Køge Kommune ulovligt opkrævet flere millioner kroner for meget i betaling for frokostordningerne, fordi de fejlagtigt har medregnet institutionernes el-forbrug i forbindelse med madlavningen.

quote Lovgivningen er klar. Det skal betales tilbage for de sidste tre år, så dem der har betalt for meget, skal selvfølgelig have pengene igen.

Thomas Kielgast, Formand, Børneudvalget, SF

I sidste uge anbefalede Børneudvalget indstillingen fra forvaltningen om, at man genberegner forældrebetalingen og betaler pengene tilbage til de berørte forældre.

- Lovgivningen er klar. Det skal betales tilbage for de sidste tre år, så dem der har betalt for meget, skal selvfølgelig have pengene igen, siger Thomas Kielgast, formand for Børneudvalget, SF, til Dagbladet Køge.

Forældelsesfristen i sagen blot er på tre år, så det er kun de forældre, der har betalt for meget i perioden 2014-2016, som kan se frem til at få deres penge tilbage. En pengesum, som fra forvaltningens side vurderes til at være på i alt 2,5 millioner kroner.

Men fordi man også har budgetteret med de ulovligt høje opkrævninger, skal kommunen også finde 950.000 kroner årligt fra 2017 og frem. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik