Kommuner sender fortsat kriminelle til Caribien

Specielt Frederikssund sender flittigt utilpassede eller kriminelle unge sydpå.

Mindst 17 utilpassede eller kriminelle unge har været i Caribien siden januar 2015. Pris: 8.5 millioner, skriver MetroXpress. 

quote Hjælper man de dømte, skal man også hjælpe ofrene, og de kommer i hvert fald ikke til Caribien.

Helle Hald, formand for Hjælp Voldsofre

Frederikssund er den kommune, der flittigst gør brug af skibsprojekter i Caribien. Det er til trods for, at kommunen sidste år mødte massiv kritik, da prisen for turen blev offentligt kendt, og en af de unge stod frem og fortalte, at det flyder med hash ombord på skibene. 

Mød to af de unge og en kaptajn fra skibsprojekterne i videoen øverst

Men kommunen forsvarer fortsat turene, som stadig benyttes.

- De koncepter, vi har brugt og er tilfredse med, foregår i caribien. Vi har rigtig positive erfaringer med at få unge ud af misbrug og ind i uddannelse eller beskæftigelse på denne måde. Der er flere unge, der har rodet sig ind i ting som gør, det er vigtigt for en periode at komme langt væk fra Danmark. Derfor fortsætter vi med det, siger Familiechef i Frederiksssund Kommune, Flemming Olsen til MetroXpress. 

Deltagerne på turene til Caribien har typisk været ude i stofmisbrug eller begået grove overfald eller væbnet røveri. At det skulle udløse en billet til Caribien, forarger i den grad hos foreningen Hjælp Voldsofre.

quote I Caribien er det muligt at sejle om vinteren. Det er det ikke i Danmark.

Flemming Olsen, Familiechef i Frederikssund Kommune

- Det er ikke et hensigtsmæssigt signal at sende. Jeg har intet imod, at man resocialiserer dømte unge. Det giver god mening. Men skal det lige være i Caribien? Hjælper man de dømte, skal man også hjælpe ofrene, og de kommer i hvert fald ikke til Caribien, siger formand for foreningen, Helle Hald til MetroXpress.   

Hun møder opbakning på Christiansborg fra blandt andet socialdemokraternes Trine Bramsen, der undrer sig over, at man i en maritim nation som Danmark finder det nødvendigt at sende de unge helt til Caribien.

Den lange flyvetur er der dog en helt bestemt grund til, hvis man spørger familiechefen i Frederikssund Kommune. 

- Der er det muligt at sejle om vinteren. Det er det ikke i Danmark, siger han.

Hør Frederikssund kommune forsvare turene i indslaget her: 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik