Kommuner nedsætter skatten på virksomheder næste år

Virksomheder i otte kommuner fra TV 2 Lorrys sendeområde slipper billigere i skat til næste år. Seks kommuner har helt fjernet dækningsafgiften.

Når kalenderen siger 2017 kan en lang række direktører, partnere og ejere af virksomheder i otte af kommunerne i TV 2 Lorrys sendeområde klappe glad og fro i hænderne.

Det skyldes, at kommunerne sænker den særlige erhvervsskat, dækningsafgiften, hvilket i praksis betyder, at virksomhederne skal betale mindre i skat.

quote Dækningsafgiften rammer skævt og risikerer at koste lokale arbejdspladser, fordi den er en skat på vækst

Kent Damsgaard, vicedirektør i Dansk Industri

Det skriver Dansk Industri mandag, der glæder sig sammen med erhvervsfolket over nyheden.

- I Dansk Industri er vi utrolig glade for, at så mange kommuner har valgt at sætte den omstridte afgift ned eller helt at afskaffe den. Dækningsafgiften rammer skævt og risikerer at koste lokale arbejdspladser, fordi den er en skat på vækst. Når en virksomhed investerer og udvider, så stiger afgiften automatisk. Det er med til at dræbe det lokale initiativ og lægge en dæmper på væksten, siger vicedirektør i Dansk Industri, Kent Damsgaard.

Særligt i Høje Taastrup kommune kan de erhvervsdrivende glæde sig efter nytår. Her falder dækningsafgiften fra 9,15 promille til 7 promille. Også i kommunerne Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Helsingør, Greve og Roskilde sænker afgiften.

Dækningsafgiften er en særlig afgift på de bygninger, som huser virksomheder. Men det er valgfrit, om kommunerne vælger at opkræve afgiften.

Dyrest at have virksomhed i hovedstadsområdet

I dag opkræves dækningsafgiften i under halvdelen af landets kommuner, og det tal falder næste år til en tredjedel. Til gengæld er der lange udsigter til, at afgiften fjernes i hovedstadsområdet.

Det er nemlig primært her, at skatten opkræves. Flere kommuner opkræver her den højest tilladte afgift på i alt ti promille.

quote En lavere erhvervsskat er med til at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser til en kommune og tilskynde de eksisterende virksomheder til at udvide og bygge nyt

Kent Damsgaard, vicedirektør i Dansk Industri

Ifølge Dansk Industri går det ud over konkurrenceevnen.

- En lavere erhvervsskat er med til at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser til en kommune og tilskynde de eksisterende virksomheder til at udvide og bygge nyt. Det betyder nye arbejdspladser, flere penge i kommunens kasse og dermed mulighed for at investere mere i skoler, ældrepleje, veje eller anden velfærd til gavn for borgerne, siger Kent Damsgaard.

Flere steder i TV 2 Lorrys sendeområde kan de erhvervsdrivende dog glæde sig over slet ikke at skulle bekymre sig om virksomhedsskatten.

Det gælder kommunerne Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Køge og Lejre.

Se hvor høj dækningsafgiften er i dit område på tabellen herunder:

Dækningsafgiften fra 2015 til 2017 i TV 2 Lorrys sendeområde
Dækningsafgiften fra 2015 til 2017 i TV 2 Lorrys sendeområde
Foto: TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik