Kommunens hjælp ikke nok: Familie køber dyr ekstra pleje

En familie fra Frederiksværk har følt sig tvunget til at købe ekstra hjælp ved siden af kommunens pleje til deres 90-årige mor med Alzheimers.

Normalt ville man tro, at man som 90-årig fik den kommunale hjælp, man havde brug for - men sådan forholder det sig ikke for en 90-årig kvinde i Arresø i Halsnæs Kommune.

quote Det er altid de samme, som kommer, og de kender min mor. De sørger for personlig pleje, ordner hår og går tur med min mor. 

Flemming Hansen

Flemming Hansens mor bor på Arresø Plejecenter Løvdalen, hvor personalet ifølge ham ikke har været i stand til at tilbyde den pleje og omsorg, som hans mor har brug for. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Derfor har han helt usædvanligt valgt at købe ekstra pleje til sin 90-årige mor for flere tusinde kroner hver eneste måned, så moderen har kunnet få den pleje, hun har haft behov for.

- Det er altid de samme, som kommer, og de kender min mor. De sørger for personlig pleje, ordner hår og går tur med min mor. Det betaler vi over 6000 kr. for om måneden, og familien får tilbagemelding hver uge om hvordan det er gået, fortæller Flemming Hansen.

Familien har følt sig tvunget til ved siden af den pleje, moderen burde få af Løvdalens personale, sideløbende at betale et privat plejefirma til at komme hver dag en time. Selv kommer Flemming Hansen eller hans kone hver dag på plejecentret for at besøge moderen, og det har gennem to og et halvt år været en kamp med plejecentrets ledelse i forsøg på at sikre den rette pleje.

Direktør i Halsnæs Kommune Lisbeth Rindom siger til Frederiksborg Amts Avis, at hun er bekendt med, at der er en 90-årig, som får besøg af en privat aktør.

- Vi har som kommune ingen problemer med, at de ældre eller deres pårørende ønsker aktiviteter udover det, vi som kommune kan tilbyde. Dog må det aldrig blive sådan, at den grundlæggende pleje ikke er i orden, og at der ikke tilbydes de ældre forskellige aktiviteter. Men det mener jeg bestemt heller er sådan, det forholder sig i Halsnæs Kommune, siger Lisbeth Rindom.

På baggrund af en anden klagesag opfordrer Halsnæs Ældreråd politikerne til at tage fat om forholdene på plejecentrene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik