Kommunen: Har du svært ved at finde en læge ? - så sig det til os.

Roskilde Kommune er ved at undersøge, om borgerne har tilstrækkelig mulighed for at finde en praktiserende læge i nærheden af deres hjem.

 

 

Roskilde Kommune vil nu gerne høre, hvis nogen har oplevet problemer med at få en læge eller skifte læge.

Derfor satser man nu på, at få de vigtige informationer direkte fra borgerne. det skriver sn.dk.

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S), siger at såvidt han ved, er der stadig læger, der kan tage flere patinter ind.

- Ifølge mine oplysninger har der den seneste måned været mellem fire og seks lægepraksisser med åben tilgang. Men det er klart, at hvis man ikke bor i det område, hvor der er en læge med åben tilgang, så kan det være lidt bøvlet.

quote Ifølge mine oplysninger har der den seneste måned været mellem fire og seks lægepraksisser med åben tilgang. Men det er klart, at hvis man ikke bor i det område, hvor der er en læge med åben tilgang, så kan det være lidt bøvlet.

Morten Gjerskov, Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Soc. dem.

Han erkender, at det kan være svært, at finde en læge, fordi transporten  er en udfordring. 

- For eksempel er der lige nu kun mulighed for at vælge én læge i nærområdet i den nordlige og sydlige del af kommunen, siger han. 

Han peger samtidig på, at Roskilde forventer en vis befolkningstilvækst med alt det nye, der bliver bygget i øjeblikket.

- Derfor vil vi i Sundheds- og Omsorgsudvalget gerne i dialog med regionen om lægedækningen. Og det er i den forbindelse, at vi gerne vil høre borgernes oplevelser med at få en læge eller skifte læge, siger han.

 

Det er Region Sjælland, der bestemmer antallet af læger

Region Sjælland bestemmer, hvor mange praktiserende læger man har i en kommune. Regionen udpeger hvert år de kommuner, som har problemer med lægedækningen.

Indtil nu har regionen vurderet, at lægekapaciteten i Roskilde Kommune dækker behovet.

Lægehuset i Viby har derfor også oplevet at få nej fra regionen, da de søgte om et ekstra ydernummer for at udvide kapaciteten med en ekstra læge.

Afslaget har gjort læge Eva Bonde Jacobsen ret frustreret.

Der skal altid være to læger, som man kan vælge imellem 

Ifølge en aftale mellem regionen og kommunerne, skal der altid skal være to praktiserende læger åbne for tilgang i en kommune, så borgerne har flere valgmuligheder.

Lige nu er der ingen ubesat praksiss i kommunen, og det er generelt ikke svært at tiltrække læger til Roskilde Kommune.

Men samtidig har alt for mange af de lokale praktiserende læger allerede lukket for tilgang af nye patienter.

For at være på forkant og undgå situationer, som det er set i andre kommuner, ønsker Sundheds- og Omsorgsudvalget en dialog med Region Sjælland.

FAKTA:

Ifølge overenskomsten for almen praksis kan der være tilmeldt op til 2700 patienter per lægekapacitet.

Praktiserende læger har dog ret til at bede om at få lukket for flere patienter, når antallet af tilmeldte bliver højere end 1600 patienter per læge.

Men man åbner automatisk for nye patienter, når antallet af tilmeldte patienter igen når ned på 1475.

Det er aftalt mellem regionen og de enkelte kommuner, at der altid skal være to praksis åbne for tilgang i den enkelte kommune. Så borgerne har valgmuligheder.

Lægehuset i Viby ønsker at udvide kapaciteten til glæde for Vibys borgere og har søgt regionen om et ekstra ydernummer. Det har de fået nej til. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik