Kommune stopper højt sygefravær

Hørsholm Kommune er lykkedes med at nedbringe sygefraværet blandt de ansatte. Kommunaldirektøren er ovenud tilfreds.

I 2014 satte Hørholm Kommune politisk fokus på sygefraværet blandt kommunens ansatte. Det skærpede fokus har tilsyneladende virket, viser nye tal.

Økonomiudvalget fik forelagt de nyeste tal i sidste uge og kan konstatere, at sygefraværet er faldet med 0,7 procent siden 2014.

- I 2014 var sygefraværsprocenten i Hørsholm Kommune høj både i forhold til landsgennemsnittet og i forhold til de omkringliggende kommuner. Det blev politisk besluttet, at sygefraværskurven skulle knækkes, og direktionen igangsatte derfor en særlig indsats i slutningen af 2014.

- Lavere sygefravær har nemlig en positiv effekt på både medarbejdertrivsel, ressourceanvendelse og service i forhold til borgere og brugere, forklarer kommunaldirektør i Hørsholm, Hugo Pedersen, til sn.dk.

Videre fortæller kommunaldirektøren, at formålet med at arbejde med kommunens sygefraværsprocent skyldes Hørsholm Kommunes grundlæggende fokus på tilstedeværelse og trivsel. Det er altså ikke økonomiske aspekter alene, der har skabt det politiske fokus.

- Det er en del af vores DNA, og det er blandt andet derfor Hørsholm Kommune er en god arbejdsplads, siger Hugo Pedersen til sn.dk.

Vejen mod mindre sygefravær har været dialog og uddannelse. Kommunen har skabt en række målrettede initiativer, der skulle hjælpe ledere og og medarbejderrepræsentanter med opgaven ved at give dem konkrete værktøjer til at imødekomme og efterleve sygepolitikken.

Det er for eksempel sket i form af jævnlige sygefraværssamtaler.

- Den positive udvikling er et skridt på vejen, understreger kommunaldirektøren, der påpeger, at arbejdet med sygefraværet er et konstant fokus i kommunen.

- Vi er inde i en rigtig god udvikling i forhold til en nedbringelse af sygefraværet, og det er nu vi skal holde fast og arbejde videre, så kurven forbliver stabil, lyder det fra kommunaldirektøren til sn.dk.

For at holde motivationen oppe og skabe større gennemsigtighed modtager de forskellige instanser i kommunen fremadrettet en månedlig sygeværsstatistik.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik